Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Kam o víkendu na jižní Moravě? Čekání na Vánoce zkrátí výstava betlémů nebo světelná show

Sníh v Brně už se od minulého týdne rozpustil a ani o víkendu meteorologové nečekají velké mrazy. Brněnská Drbna přináší pravidelnou várku tipů, kde si poslední víkend před Vánocemi užít, a naladit se tak na nadcházející svátky. Malé i velké potěší výstava betlémů, tematická dronová show nebo aktivity na Špilberku.

Kouzlo Vánoc na Špilberku

Na hradě v srdci jihomoravské metropole to v sobotu ožije kouzlem Vánoc. Návštěvníky čeká živá hudba, divadelní představení o Sněhurce, a hlavně bohatý doprovodný program. Děti si vyrobí nejrůznější ozdoby, poznají zapomenuté vánoční zvyky nebo se nechají unést vystoupením kouzelnice.

FOTO: Špilberk
sobota 16. prosince
více informací 

Vánoční světelná show

V sobotní podvečer se nad brněnským výstavištěm proženou desítky dronů, které předvedou světelnou show. Stroje vytvoří nad hlavami diváků originální vánoční obrazce a scény, správnou atmosféru pak navodí doprovodná hudba.

FOTO: BVV
sobota 16. prosince
více informací 

Přání zvířátkům

V Mikulově se lidé o víkendu mohou těšit na živý betlém a vánoční jarmark výrobků dětí z výtvarných kroužků. Výtěžek z prodeje organizátoři věnují zvířátkům z nedalekého statku, aby si o svátcích mohla dopřát také nějaké dobroty. Zájemci živým tvorům mohou donést lahůdky v podobě suchého pečiva či mrkve, nakrmit je a pohladit.

FOTO: DDM Mikulov
sobota 16. prosince
více informací 

Ukrajinské Vánoce u Jošta

Když v neděli návštěvníci jihomoravské metropole zavítají k soše Jošta, nahlédnou do zákulisí starých ukrajinských tradic. K vidění bude autentický Vertep, tedy tradiční vánoční hra z osmnáctého století. Zájemci poznají kroje různých regionů Ukrajiny a poslechnou si hru na lidové nástroje, jako je cimbál, trembitu, sopilku nebo roh.

FOTO: Brno-Střed
neděle 17. prosince
více informací 

Stovky betlémů v letohrádku

Patrně nejrozsáhlejší výstavu betlémů na jižní Moravě pořádá brněnský Letohrádek Mitrovských ve spolupráci se sběratelem Zdeňkem Jílkem. Návštěvníci uvidí přes dvě stovky exponátů a také největší dioráma v tuzemsku na téma Život Ježíše Krista se stovkou figur. K doladění atmosféry nebudou chybět ani floristické vánoční dekorace.

FOTO: Go to Brno
úterý 12. prosince-neděle 14. ledna
více informací 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Špilberk, BVV, DDM Mikulov, Brno-Střed, Go to Brno

Štítky Brno, jižní Morava, Mikulov, víkend, tipy, Vánoce, Špilberk, dron

Kam o víkendu na jižní Moravě? Čekání na Vánoce zkrátí výstava betlémů nebo světelná show  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.