Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Divadlo v Brně zezelená, aby lidem nebylo v létě vedro

Okolí brněnského Divadla Radost čeká proměna. Vnitroblok budovy, jež na představení láká zejména dětské publikum, je v létě rozpálený a slouží spíš jako parkoviště. Zastupitelé města ale nyní chtějí u kulturního zařízení vysadit zeleň a části betonové dlažby nahradit trávníkem.

Divadlu v husté zástavbě mezi Bratislavskou ulicí a Cejlem, jehož okolí lidé využívají jako parkoviště, chybí zeleň. Zejména v létě se okolní domy i chodníky a silnice rozžhaví do vysokých teplot, což mnohým pobyt ve vnitrobloku budovy znepříjemňuje. „Divadlo je ostrůvkem kultury pro děti v moři betonu, asfaltu a dlažby,“ popsal náměstek pro životní prostředí Jaroslav Suchý (KDU-ČSL).

Aby v místě mohly rodiny trávit volný čas, potřebují snesitelné, a hlavně příjemné podmínky i v teplých měsících. „Pracovníci brněnského magistrátu ve studii navrhli doplnit vnitroblok divadla o popínavé rostliny na konstrukcích, trvalkové záhony, zatravňovací dlažbu a zelené střechy. Plánují také vysadit strom a zakrýt venkovní amfiteátr plachtou,“ doplnil.

Na studii nyní naváže zpracování projektové dokumentace, která má vznikne příští rok. Zastupitelé města na ni odklepli příspěvek ve výši 450 tisíc korun. Do budoucna divadlo plánuje přidat také instalaci interaktivních sochařských herních objektů pro děti.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Databáze divadel

Štítky Brno, divadlo Radost, divadlo, zeleň, park, vnitroblok

Divadlo v Brně zezelená, aby lidem nebylo v létě vedro  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.