Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Brněnský festival Pop Messe se stěhuje. Hudba se rozezní na velodromu

Brněnský festival Pop Messe příští rok mění místo konání. Po třech ročnících v areálu za Lužánkami se uskuteční na Velodromu u výstaviště a v jeho okolí. Uchová si zaměření na současnou popovou, elektronickou, rapovou a indie scénu. Přijedou například britští Sleaford Mods nebo islandští GusGus. První jména postupně oznamují také další pořadatelé letních festivalů na jižní Moravě.

Přehlídka Pop Messe potrvá od 25. do 27. července. „Rozšiřujeme se o jeden den a posilujeme tak program, který bude založen na kvalitních současných jménech z mnoha žánrů od taneční elektroniky, přes elektro-soul, dub, rap až po jazz. Máme velkou radost, že jsme se na jednom z mála jejích letních koncertů domluvili s obnovenou českou legendou The Ecstasy Of Saint Theresa," uvedl programový ředitel Tomáš Kelar.

Do čtvrté dekády existence vstoupí příští rok festival Beseda v Tasově na Hodonínsku. Pořadatelé zatím oznámili čtvrtinu programu, jde hlavně o jména, která aktuálně rezonují na české a slovenské nezávislé hudební scéně, například Island Mint, Anki nebo dvojici post-hudba. Festival se uskuteční 2. a 3. srpna.

„Z každého žánru se snažíme vytáhnout to zajímavé, co právě hudební scéna nabízí. Jména, která přichází s něčím novým, zachycují stav současného světa, je za nimi silný příběh, korzují s nadhledem mezi žánry a ovlivňují tím směřování celé domácí scény," uvedl ředitel festivalu Pavel Uretšlégr.

Srpnový festival MikuLOVE na Břeclavsku vsadil pro příští ročník například na skupinu Vltava, písničkáře Karla Plíhala nebo kapelu Už jsme doma, která připravuje speciální projekt s britským duem Renaldo and The Loaf.

Květnový festival Majáles Brno už podle informací na webu vyčerpal veřejnou kapacitu běžných vstupenek, je tedy s půlročním předstihem vyprodaný. Na webu je čekací listina na vstupenky z nezaplacených objednávek. Vystoupí stálice české popové i rockové scény, například Mirai, Ewa Farna a Chinaski, stejně jako protagonisté rapové scény, třeba Calin, Viktor Sheen, Yzomandias a Stein27.

První jména už oznámil také festival Rock Castle, který se koná v Moravském Krumlově na Znojemsku. Přijede třeba švédská skupina Amon Amarth, němečtí Kreator nebo nizozemská Epica.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pop Messe/Facebook

Štítky Brno, Jihomoravský kraj, festival, léto, hudba, Pop Messe

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnský festival Pop Messe se stěhuje. Hudba se rozezní na velodromu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.