Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Kam o víkendu na jižní Moravě? Vychutnat si advent nebo zabijačku

Brno v posledních dnech zasypal sníh a o víkendu se podle meteorologů snesou z nebe další vločky. Brněnská Drbna přináší pravidelnou várku tipů, kde si ve volnu užít nejen zimní radovánky. Na adventní atmosféru naladí výstava vánočních stromků, děti si zaskotačí mezi stovkami nafukovacích balónků a dospělí si užijí mladá vína i zabijačkové dobroty.

Soutěž vánočních stromečků

Ve vstupní hale slavkovského zámku Austerlitz to o víkendu bude hrát všemi barvami. K vidění budou vánoční stromky nazdobené žáky místních škol, školek a dětských skupin. Stromky návštěvníci budou nejen obdivovat, ale také hodnotit, a vyberou tak ten nejlepší z nejlepších.

FOTO: Slavkovák
sobota 9. prosince–neděle 10. prosince
více informací 

Hrad v adventním kabátě

Hrad Bítov na Znojemsku pracovníci našňořili do vánočního. Část slavnostně vyzdobeného prvního patra hradu si budou návštěvníci procházet sami s vánočním textem za dozoru průvodců. Prohlídku zájemci zakončí v panské hradní kuchyni, kde si dopřejí malé občerstvení v podobě cukroví, punče a svařeného vína.

FOTO: Hrad Bítov
sobota 9. prosince–neděle 10. prosince
více informací

Vánoční trhy na výstavišti

V pátek své brány otevřou vánoční trhy na brněnském výstavišti. Návštěvníci vyberou dárky pro rodinu a blízké ve vyzdobených pavilonech, kam nepronikne chlad z venku. Své výrobky ukážou tři stovky prodejců z celé republiky i ze zahraničí, na děti i dospělé navíc čeká bohatý doprovodný program.

FOTO: BVV
pátek 8. prosince–neděle 17. prosince
více informací

Zábava mezi balónky

V brněnském obchodním centru Dornych pracovníci nachystali pro děti Balónkový Palác. Na ty nejmenší čekají oblíbené pohádkové postavičky z balónků, hádanky, soutěže o odměny nebo zdobení perníčků. Zájemci si také vyrobí sliz nebo si nechají pomalovat obličej.

FOTO: Go to Brno
pátek 8. prosince–neděle 10. prosince
více informací

Víno a masové hody

V Týnci na Břeclavsku lidé o víkendu zapomenou na předvánoční stres z přeplněných parkovišť a obchodních domů. Zájemci ochutnají mladá vína a podiskutují přímo s vinařem. Když návštěvníkům při debatě vyhládne, pochutnají si na tradičních zabijačkových specialitách. Na výběr bude například chleba s mozečkem, tlačenka, škvarky, vařené a pečené maso, prejt nebo guláš.

FOTO: Obec Týnec
sobota 9. prosince
více informací 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slavkovák, Hrad Bítov, BVV, Go to Brno, Obec Týnec

Štítky Brno, jižní Morava, víkend, tipy, Vánoce, trhy, Bítov, Slavkov, víno, zabíjačka, balónky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam o víkendu na jižní Moravě? Vychutnat si advent nebo zabijačku  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.