Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Brno se na světové výstavě Expo 2025 pochlubí svými nejatraktivnějšími místy

Brno se představí na prestižní světové výstavě Expo 2025. Jihomoravská metropole se na exhibici připojí k české prezentaci, potvrdili to městští radní, kteří schválili memorandum o spolupráci. Brno se na mezinárodní výstavě, která se uskuteční v japonské Ósace, plánuje předvést jako centrum technologií a vzdělání. A pochlubí se také svými nejzajímavějšími turistickými místy.

Zábavná a interaktivní prezentace nabídne návštěvníkům japonské výstavy několik důvodů, proč by měli vycestovat právě do Brna. „Koncepce účasti města Brna se má opírat o osobnosti Leoše Janáčka, Gregora Johanna Mendela a Alfonse Muchy, již se v Japonsku těší velké popularitě,“ popsala brněnská zastupitelka pro oblast marketingu a PR Kateřina Jarošová (ANO).

Memorandum s Českými centry, která prezentují české umění, kreativní průmysl nebo vědecké úspěchy, uzavřela zástupkyně města ve čtvrtek v Praze při slavnostním setkání 500 dnů do Expo. Brněnská účast na známé mezinárodní výstavě přinese městu popularitu a zároveň i celkový zájem o Českou republiku jako atraktivní cestovatelskou destinaci.

Expo se v japonské Ósace uskuteční od dubna do října příštího roku. Ústředním tématem výstavy, kterou podle předpokladů navštíví až třicet milionů lidí, bude Designing Future Society for Our Lives (Návrh budoucí společnosti pro naše životy).

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Diecézní muzeum Brno-Petrov

Štítky Expo, Světová výstava, Brno, Japonsko, Memorandum

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Milli Pokorná

Příští rok se Expo v Ósace určitě neuskuteční.

Pondělí, 4. prosince 2023, 22:40Odpovědět

Brno se na světové výstavě Expo 2025 pochlubí svými nejatraktivnějšími místy  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.