Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

V Brně koupili drakovi svetr. Z oblečeného zvířete šlehají plameny

S blížícím se adventem v ulicích přibývají ozdoby a světýlka. V historickém centru jihomoravské metropole pozornost kolemjdoucích kromě stánků s pochutinami přitahuje také brněnský drak. Aby symbolu města nebyla zima, oblékl letos poprvé vánoční svetr.

Brněnský drak si s příchodem prvních sněhových vloček oblékl svetr, aby mu o Vánocích nebyla zima. Radostí z přicházejících svátků navíc chrlí rudé plameny. Nasvícený módní kousek s rolákem a bíločervenými pruhy zaujme především ve tmě, kdy rozzáří průchod u Staré radnice. Světelná instalace nazvaná Vánoce nad Draka je letošní novinkou.

Návštěvníky z nedalekých vánočních trhů ale oblečený tvor do své sluje láká i za světla a za pár dní se stal jedním z oblíbených turistických cílů. Pro obyvatele Brna, kteří sochu viděli už mnohokrát, je to zajímavé zpestření jinak už dobře známé atrakce. Pro fotku s městským symbolem v zimním oblečku si každý den chodí desítky lidí.

Svátečně oděný drak není ale v Radniční ulici jedinou novinkou. Cestou ke světelné instalaci návštěvníci narazí také na několik stánků s pochoutkami od oceněných jihomoravských podniků. „Centrem všeho gurmánského dění budou letos Gourmet Vánoce na nádvoří Staré radnice. Klademe velký důraz na kvalitní gastronomii, proto své stánky otevře devět podniků z průvodce Gourmet Brno,“ doplnila ředitelka Turistického informačního centra Brno Jana Janulíková.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Veronika Adamová

Štítky Brno, Vánoce, advent, vánoční trhy, drak, osvětlení, ozdoby

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jaroslav Šálovský

Kolik to zas stálo? A kdo je zhotovitel, kterýmu to ti zloději z magistrátu přihráli?

Středa, 29. listopadu 2023, 11:53Odpovědět

V Brně koupili drakovi svetr. Z oblečeného zvířete šlehají plameny  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.