Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Kam o víkendu na jižní Moravě? Na víno za svatým Martinem nebo fandit Zbrojovce

Do Brna už dorazilo pravé podzimní počasí a ručičky teploměrů se o víkendu zastaví na deseti stupních. Brněnská Drbna přesto přináší pravidelnou várku tipů, kde volné dny strávit. Víkendu na jižní Moravě budou kralovat svatomartinská vína, k návštěvě ale vybízí i poslední podzimní zápas Zbrojovky nebo floristická soutěž.

Svatomartinský košt na náměstí Svobody

V sobotu lidé po celé republice oslaví svatého Martina, nezapomenutelný zážitek je ale čeká v Brně. Na náměstí Svobody si již tradičně přiťuknou sklenkou hroznového moku přesně v jedenáct hodin. Následovat bude košt, kde návštěvníci ochutnají více než sto druhů svatomartinských vín. K poslechu zahraje cimbálová muzika a ve stáncích hladovým žaludkům nabídnou něco k zakousnutí.

FOTO: Marie Schmerková
sobota 11. listopadu více informací

Poslední podzimní zápas Zbrojovky

Fanoušci Zbrojovky si nenechají ujít její poslední podzimní zápas. V sobotu se brněnští fotbalisté utkají v šestnáctém kole národní ligy s Olomoucí. Zápas mezi Zbrojovkou Brno a Sigmou Olomouc B započne ve tři hodiny odpoledne na městském stadionu v Srbské ulici. Atraktivní podívanou slibuje i další fotbalový mač na jižní Moravě. Vyškov hostí v sobotu od 10:15 v Drnovicíh pražskou Duklu. Utkání bude přímým soubojem o první místo v tabulce.

FOTO: FC Zbrojovka Brno/ Facebook
sobota 11. listopadu více informací

Oslava válečných veteránů

V sobotu kromě svatého Martina slaví svůj den také váleční veteráni. Na jejich podporu jsou na mnoha místech k zakoupení symbolické odznáčky s vlčími máky. V Brně hrdinům vzdají lidé hold v parku Národního odboje v Šelepově ulici. Vystoupí spolky věnující se vojenské historii a den zájemci zakončí u promítání tematických filmů.

FOTO: Den Veteránů
sobota 11. listopadu více informací

Floristická soutěž

Brněnskou vilu Stiassni o víkendu ozdobí originální kytice a věnce. Floristé z celého Česka se utkají v oblíbené soutěži Brněnská růže. V pátek porotci vybírali nejlepší vánoční kytici, svícen a adventní věnec. V sobotu a neděli soutěžící svá díla vystaví přímo na prohlídkové trase vily.

FOTO: Tereza Pulgretová
 sobota 11. listopadu - neděle 12. listopadu více informací

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Marie Schmerková, Den veteránů, FC Zbrojovka Brno/Facebook,

Štítky Brno, víkend, košt, svatomartinské víno, válka, veteráni, soutěž, růže, fotbal, Zbrojovka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam o víkendu na jižní Moravě? Na víno za svatým Martinem nebo fandit Zbrojovce  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.