Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Pojďte s dětmi na brněnskou hvězdárnu hledat oříškovou planetu

PR článek

Žily byly dvě veverky – Nino a Lilli. Každá z nich byla ochotná udělat cokoli, aby se dostala k lískovým oříškům. Dokonce se i vydat do vesmíru! To je klíčová zápletka nejnovějšího pořadu pro všechny malé kosmoplavce, který má českou premiéru v digitáriu brněnské hvězdárny.

Neohrožený veverčák Nino miluje dvě věci: celý den škádlit svou sestru a nenasytně pojídat lískové oříšky. Ty zbožňuje natolik, až se mu o nich v noci i zdá. Jeho mladší sestra Lilli sice vypadá na první pohled rozumněji, ve skutečnosti je to ale ještě větší lumpík. A ano, stejně jako Nino i ona dnem i nocí prahne po křupavých lískových oříšcích. Paradoxem je, že pozemské slasti nakonec oba sourozence dovedou až do nadpozemských výšin. Vypraví se totiž hledat planetu s těmi nejlepšími lískovými oříšky ve vesmíru.

Průvodcem na jejich nečekané a zpočátku vesele zmatené cestě jim bude Leon. Sova, která ve dne spí a v noci bdí. Ale není to jen tak ledajaká sova, je to astronomická sova. Každou noc se totiž dívá na nebe svým dalekohledem. Není divu, že se k němu Nino a Lilli brzo přidají.

Hledání zaslíbené oříškové planety ovšem snadné nebude. Jak se ukáže, některé planety jsou horké, jiné studené, plynné, větrné, ledové anebo pokryté lávou. Neobyčejné – a přesto skutečné – světy. Podaří se jim nakonec nalézt dokonalou planetu s těmi nejlepšími lískáči?

Animovaný příběh Hledání oříškové planety je určený dětem od 5 let. Základem jsou vizuální hříčky inspirované loutkovým divadlem, všechny astronomické pojmy byly přizpůsobeny malým kosmoplavcům. Promítáme ve stereoskopické, tzv. 3D verzi. Pořad získal cenu ředitele Hvězdárny a planetária Brno na mezinárodní přehlídce Fulldome Festival Brno 2023. Tak co? Vydáte se s Nino, Lilli a Leonem objevovat vesmír a v něm ty nejlepší lískové oříšky?

Ohodnoť článek

Štítky Brno, Hvězdárna, Program, Děti

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pojďte s dětmi na brněnskou hvězdárnu hledat oříškovou planetu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.