Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Game Access Connect 2023 – Vstupte do brány do herního průmyslu

Předposlední říjnový víkend se bude nést ve znamení tvořivosti. V rámci akce Brno Creative Days se na brněnském výstavišti představí umělci, vědci, nadšenci a také herní vývojáři. Game Access Connect 2023 slibuje nadílku přednášek, herních ukázek, vzdělávání, pohledů do zákulisí i cenných kontaktů pro začínající vývojáře a herní nadšence.

Během soboty 21. 10. a neděle 22. 10. budou mít návštěvníci Brno Creative Days v pavilonu A1 brněnského výstaviště možnost navštívit Game Access Connect 2023. Connect návštěvníkům slibuje pohled pod pokličku herního průmyslu, zpovědi a přednášky vývojářů, ukázky známých českých titulů i začínajících her nezávislých vývojářů a v neposlední řadě spoustu možností pro poznávání české vývojářské komunity. Organizátoři dle vlastních slov chtějí přiblížit pro mnohé neznámý svět herního průmyslu i běžným hráčům, nadšencům a především budoucím vývojářům.

Mezi přednášejícími na Connect 2023 najdeme třeba Petra Murmaka z firmy Czech Games Edition, zodpovědné za deskovkové tituly jako Through the Ages, Galaxy Trucker nebo veleúspěšné Krycí Jména (Codenames). Za firmu Bohemia Interactive na akci vystoupí Senior Technical Designer Rudolf Klenovský. Ten zde bude, mimo jiného, prezentovat hru a edukační nástroj v jednom s názvem Ylands. Za zmínku určitě také stojí Kateřina Šumová z Larian Studios, která pracovala jako Lightning Artist na megahitu Baldur’s Gate 3 a na akci bude mluvit právě o práci videoherního osvětlovače.

V nedělní části akce proběhne premiéra dokumentu o vývoji legendární brněnské hry Vietcong z dílny serveru VisionGame.cz. Ten bude doplněn kratšími segmenty zákulisních záběrů a rozhovorů s dabéry neméně ikonické série Mafia. V neposlední řadě na akci zavítá herní pořad Indian, přímo na místě chystá živé natáčení diskuzního podcastu Showtime, na který zve nejen okruh své komunity, ale také návštěvníky události.

Během celé akce si návštěvníci budou moct na místě vyzkoušet hry nezávislých týmů z Česka a Slovenska. Ty zde budou sbírat zpětnou vazbu a lákat nové fanoušky jejich ambiciozních projektů. Stejně tak zde budou zastoupeny významné vývojářské firmy, jako Bohemia Interactive, Hangar 13, Giants Software a Madfinger Games.

Součástí akce bude také soutěž o limitovanou edici PlayStation 5 s dizajnem z Marvel's Spider-Man 2. Jedinou podmínkou je koupě lístku v předprodeji, tj. ne na místě. Konzoli akci poskytuje brněnský e-shop Konzoliště.cz, který bude mít na místě také svůj stánek.

Game Access Connect v rámci projektu „Brno Creative Days“ organizuje iniciativa GameDev Area Czech, která je také pořadatelem mezinárodně uznávané vývojářské akce Game Access Conference. Tá ročně láká do Brna tisíce vývojářů, mezi které patří třeba i John Romero, autor

legendární střílečky Doom, nebo Kacper Niepokólczycki, jeden z hlavních grafiků extrémně populární série Zaklínač. Vstupenky zde.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva

Štítky Hry, Brno, Akce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Game Access Connect 2023 – Vstupte do brány do herního průmyslu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.