Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Ekofilm představí špičkové dokumenty z celého světa v Brně. Vstup na ně je zdarma

PR článek

Nestarší filmový festival o přírodě EKOFILM se opět vrací do Brna. Od 5. do 8. října 2023 se představí 25 filmů z celého světa, které diváci uvidí v Cinema City Velký Špalíček, v Kině Art a na dalších místech v Brně. Vstup na všechny projekce je zdarma. Kromě filmů je připraven i doprovodný program, jako je například Rodinný den v Zoo Brno.

Nejstarší filmový festival o přírodě v Evropě, EKOFILM, se vrací do Brna. 49. ročník se koná od 5. do 8. října 2023. Místo tradičního kina Scala budou finálové snímky tentokrát představeny v kině Art, v Cinema City ve Velkém Špalíčku a v sále radnice městské části Brno-střed. 

Špičkové filmy soutěží ve třech kategoriích

Do finálové přehlídky se probojovalo pětadvacet z nich. Nejvíce zástupců – čtyři – má Česká republika a Německo. Tři filmy pak představí produkce Francie.

Filmy se představí celkem ve třech kategoriích – Krásy přírody, Vize přírody a Ve zkratce. Udělovány budou také Cena prezidenta festivalu a Grand Prix – Hlavní cena festivalu ministra životního prostředí.

„EKOFILM představuje české veřejnosti špičkové světové filmy. Pro českého diváka je to možná jediná možnost, jak si tyto snímky vychutnat na velkém plátně,” říká bývalý ministr životního prostředí a současný člen poradního týmu prezidenta Ladislav Miko, který už 8. rokem plní roli prezidenta festivalu. „Jsem přesvědčen, že i letos se bude jednat o přehlídku světové kvality.”

Bez vody to nejde

Letošní téma festivalu je voda. „Voda je nezbytná pro život na naší planetě a je na nás, abychom ji chránili. Letošní téma festivalu se zaměřuje na důležitost šetrného nakládání s vodou a na řešení ekologických problémů s vodou spojených. Od festivalových filmů i besed očekáváme, že přispějí k diskusi o tom, jak můžeme vodu chránit a jak každý z nás může přispět ke zlepšení situace,“ říká k připravovanému 49. ročníku EKOFILMu ministr životního prostředí Petr Hladík.

Odborné diskuze i rodinný den

Kromě kvalitních fimů nabízí festival i atraktivní doprovodný program. Festival letos otevře už v úterý 3. října debata s ministrem a zástupci mladé generace na Fakultě sociálních studií a na ni naváže koncert Jana Bendiga na nádvoří Staré radnice. Filmy mohou diváci navštívit zdarma od pátku do neděle a vybírat můžou i z dalšího doprovodného programu, který zahrnuje například rodinný den v Zoo Brno s úkolovou stezkou, setkáním s pohádkovými postavičkami z Déčka a povídáním s výzkumnicí Dianou Siswartonovou, diskuze na Fakultě sociálních studií, exkurze do arboreta, botanické zahrady i na odborná pracoviště a mnoho dalšího. Kompletní informace jsou k dispozici na webu www.ekofilm.cz.



 

Hodnocení článku je 52 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky EKOFILM, Filmový festival, dokumenty, Brno, filmy, kultura v Brně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

EKOFILMY SE MOHOU PROMÍTAT O STOPÉRO, ALE HORKU V LÉTĚ, ZÁPLAVY A BOUŘKY SE ZÁPLAVAMI ŽÁDNÝ PROMÍTÁNÍ NEZASTAVÍ - VYHOZENÝ PRACHY ZA FILMY:

Pátek, 29. září 2023, 14:05Odpovědět

Ekofilm představí špičkové dokumenty z celého světa v Brně. Vstup na ně je zdarma  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.