Počasí dnes26 °C, zítra25 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Brno je velkoměsto, které dokáže vygenerovat bohatý kulturní život: Kulturní babí léto v Brně

PR článek

57 % Brňanů si na svém městě cení nejvíce kulturního života. Ukázal to průzkum s názvem Naše Brno-naše hrdost, realizovaný pivovarem Starobrno a agenturou GroupM, který se zaměřil na to, jak své město vnímají jeho obyvatelé. Jednou z nejvyzdvihovanějších oblastí, na kterou jsou obyvatelé právem hrdí, je brněnská kulturní scéna.

Nabídka kulturního vyžití je ve druhém největším městě České republiky opravdu veliká. Zajímavých eventů a kulturních akcí si cení 46 % místních. Řeč je o širokém spektru unikátních akcí, které se pravidelně konají napříč celým rokem. Ani v září a na podzim tomu nebude jinak, takže se Brňané mohou těšit na pořádně nabité kulturní babí léto.

Pokračovat tak bude například cyklus autenTICkých prohlídek, které se budou tematicky dotýkat spojení města a přírody. V okruzích nebude kromě přírody chybět ani kapka černého humoru a běžecké trasy.

Brno a jeho architektura jsou opravdu unikátní. Pro milovníky průmyslového stylu jsou na září a říjen naplánované prohlídky města, které ho představí právě industriální optikou.

Do kulturního života samozřejmě patří i divadla. A září znamená jediné – zahájení nové divadelní sezony. Stejně tak je tomu i v Národním divadle Brno, které se rozhodlo sezonu 2023/2024 otevřít velkolepě koncertem pod širým nebem 7. září před Janáčkovým divadlem na ulici Rooseveltova 31/7. K vidění a poslechu zde budu ukázky z operních titulů, ochutnávky z premiérových inscenací nebo velká sborová a orchestrální čísla s desítkami účinkujících Národního divadla Brno.

Ale kultura není jen pro dospělé. Důkazem je Zoologická zahrada Brno, která si pro své malé i velké návštěvníky na 6. září připravila akci s názvem Světový den bahňáků. Jde o ideální příležitost dozvědět se, co je bahňák vlastně za zvíře a pozorovat ho v našem prostředí.

V sobotu 9. září se mohou všichni fanoušci piva těšit na poslední akci pivovaru Starobrno s názvem „Zažij pivovar jinak“, která se bude konat přímo v areálu pivovaru v ulici Hlinky. Tradiční slavnost v sousedském duchu nabídne bohatý hudební a zábavný program. Na  fanoušky sportu budou připravení i hráči HC Kometa Brno. Během celého odpoledne se v pivovaru budou konat exkurze a školy čepování i degustací. Nová ředitelka pivovaru Klára Konupčíková dodává: „Starobrno leží v srdci města, byla bych moc ráda, kdyby se pivovar víc otevřel veřejnosti, abychom umožnili lidem nahlédnout do zákulisí výroby piva, a rádi se k nám vraceli.“ 

Od 8. do 10. září se bude konat Festival vědy, Brno je totiž vědou proslulé -  a místní vědci a instituce představí interaktivní ukázky toho, že věda opravdu není nuda! Akce se uskuteční v areálu brněnského výstaviště v pavilonu A1.

Děti se mohou těšit na již tradiční celohradní hru s názvem „Špilberk žije“, která proběhne 9. a 10. září. Kromě stanovišť s pohádkovými postavičkami a úkoly bude i pro rodiče připraven bohatý doprovodný program, například speciální komentované prohlídky v kostýmech. Chybět nebude ani občerstvení.

Brno zkrátka rozhodně nepropadá ospalé maloměstské atmosféře. Život mu dodávají nejen studenti, ale především bohatá kultura, která ve výčtu hlavních výhod Brna v průzkumu města obsadila třetí místo.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Brno, Starobrno, Pivovar, Průzkum

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

A DĚDOVO LÉTO NEPLÁNUJETE??

Čtvrtek, 7. září 2023, 20:14Odpovědět

Brno je velkoměsto, které dokáže vygenerovat bohatý kulturní život: Kulturní babí léto v Brně  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.