Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Do Brna přijela francouzská hvězda a přítel Putina. Depardieu uctil památku Kundery

Do Moravské zemské knihovny přijel uctít památku zesnulého Milana Kundery jeho dlouholetý kamarád. Herec původem z Francie Gérard Depardieu se na začátku srpna objevil v Brně a zamířil do nově otevřených prostor, které jsou věnované spisovatelovu celoživotnímu dílu.

V červenci přišel svět o známého literárního velikána Milana Kunderu. Zesnulý rodák z Brna byl dlouholetým přítelem kontroverzního francouzského herce Gérarda Depardieu, který začátkem srpna přijel do moravské metropole. Na známého romanopisce umělec zavzpomínal mezi jeho knihami.

Nečekaná návštěva zaskočila pracovníky v Moravské zemské knihovně, kde se Depardieu jednoho dne prostě objevil. Jeho kroky vedly do prvního patra budovy, kde se nachází nově vzniklá Knihovny Milana Kundery. „Depardieu s Kunderou byli blízcí přátelé. Přišel jako každý jiný člověk na osobní návštěvu,“ konstatovala mluvčí knihovny Anna Mrázová.

Literární zažízení věnované dílu Milana Kundery otevřelo své brány v dubnu, a to v den spisovatelových čtyřiadevadesátých narozenin. Návštěvníci v ní najdou nejen celé Kunderovo dílo v padesáti světových jazycích, ale také všechny jeho články v periodikách, korespondenci či práce věnované jeho životu.

Milane, děkujeme. V Brně lidé vzpomínají na rodáka Kunderu

Město, na které Milan Kundera myslel celý život se steskem. Tak popsala spisovatelův hořkosladký vztah k Brnu jeho manželka Věra. Smutek nyní prožívá i jihomoravská metropole, ve které se po zprávě o romanopiscově úmrtí schází milovníci jeho...

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Moravská zemská knihovna

Štítky pieta, Milan Kundera, MZK, knihovna, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Funebrák Karl

Udělal to dobře jelikož kdyby dal vědět předem tak Lipavský nebo Pospíšil nebo jiný pohůnek z vlády by se zase šel zeptat na Ukáčskou ambasádu aby mu to zakázali aby byl Zelí spokojený. Přeci obhajují aby nebyla kolektivní vina ale skutek utek, jinak tento herec je super a je pouze jeho volba koho bude uznávat nebo se s ním setkávat, to jen ti naši debílkové z vlády budou nařizovat kde a koho ale na to jim kašle Alík. Čím více toho Putina pomlouvají tím méně mi vadí, alespoň má nějakou úroveň třeba jen při uctívání padlích a ne jako ta komediantská smažka z Ukrajiny který rovná stuhu nohou a smradlavém triku a teplácích, nakonec v Brně Zelímu dost na magistrátu rozumí ,smaží také.

Pátek, 25. srpna 2023, 20:18Odpovědět

Baron Kocharovski

přijel na začátku srpna... a v brněnské drbně se právě PROBUDILI a napsali nám tu HORKOU NOVINKU na konci srpna! :-DDD to je tedy novinařina, jak v rusku! :-((( :-((( :-(((

Pátek, 25. srpna 2023, 16:05Odpovědět

Do Brna přijela francouzská hvězda a přítel Putina. Depardieu uctil památku Kundery  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.