Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Kam o víkendu na jižní Moravě? Na gulášový festival nebo večerní prohlídku zámku

Poslední srpnový víkend je za rohem a počasí konečně slibuje přívětivější teploty. Brněnská Drbna proto přináší několik tipů, kde upustit páru. Navšíivit lze třeba divadelní festival pod širým nebem, zájemci se také můžou na jeden den stát soutěžícími Pevnosti Boyard.

Na prknech, dlažbě i trávě

Brněnské ulice se koncem srpna promění v prkna, co znamenají svět. Především mladé publikum a rodiny s dětmi si užijí pestrou podívanou, od klasické činohry a loutkové divadlo, po cirkusová a artistická vystoupení. Návštěvníci si divadelníky a umělce užijí jak pod širým nebem, tak i na divadelních scénách, tradičně i v Divadle Husa na provázku. Uvidí třeba vystoupení Divadla Semafor, Studia Damúza nebo brněnské kapely Okno.


FOTO: Na prknech, dlažbě i trávě/Facebook
čtvrtek 24. srpna–neděle 27. srpna Další informace

GulášFest

Polechtat své chuťové buňky přijdou návštěvníci gastro festivalu GulášFest do Hrušovan nad Jevišovkou na Znojemsku. V areálu bývalého westernového městečka Rolftown lidé ochutnají a zhodnotí nejrůznější druhy gulášů a zasoutěží si o to, kdo uvařil ten nejlepší. Nebudou chybět ani pivní speciály a pro doladění atmosféry živá hudba. Zkuste přihlásit svoji pochoutku nebo přijďte jen jako hladový divák.


FOTO: Spolek dvě rybky/Facebook
sobota 26. srpna Další informace

Hradozámecká noc ve Valticích

Slavnostní atmosféru si vychutnají návštěvníci zámku ve Valticích. Ten otevře své brány k večerním prohlídkám, a zapojí se tak do projektu Národního památkového ústavu Hradozámecká noc. Zájemce přivítá trubač slavnostní fanfárou, poté si prohlédnou barokní architekturu a poslechnou si komorní hudbu houslových virtuozů. Milovníci entomologie si v jízdárně prohlédnou expozici Megabrouci, kde uvidí až pětimetrové exempláře hmyzu.


FOTO: Zámek Valtice - Valtice Palace/Facebook
sobota 26. srpna Další informace

Pevnost Boyard na vlastní kůži

Soutěže, pěší túra, nástrahy, indicie a odměna v cíli čeká na fanoušky pořadu Pevnost Boyard, kteří si přijedou zasoutěžit do Mutěnic na Hodonínsku. Několikačlenné týmy se utkají na šestikilometrové trase, kde se po splnění úkolů pokusí o odemknutí pokladnice pevnosti. Nabité odpoledne zakončí návštěvníci společným táborákem, přiťuknou si koktejly a zaskákají si na dětském hradu.


FOTO: SAM Mutěnice, z.s./Facebook
sobota 26. srpna Další informace

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Na prknech, dlažbě i trávě/Facebook, Spolek dvě rybky/Facebook, Zámek Valtice - Valtice Palace/Facebook, SAM Mutěnice, z.s./Facebook

Štítky gastro festival, Brno, divadlo, Valtice, zámek, soutěž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam o víkendu na jižní Moravě? Na gulášový festival nebo večerní prohlídku zámku  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.