Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Kam o víkendu na jižní Moravě? Do rozkvetlého zámku nebo na festival k řece

Víkend je za rohem i s předpovědí hezkého počasí, Brněnská Drbna proto přináší pravidelnou várku několika tipů, kde volný čas strávit. Navštivte třeba tradiční pouť ve strážnickém skanzenu nebo vezměte rodiče a prarodiče na mezigenerační festival do Lužánek.

Babí léto a dědský den

Aktivní seniory potěší mezigenerační festival v brněnském parku Lužánky. V příjemném prostředí kavárny Café Ponava si posedí, poslechnou přednášky o kriminalitě páchané na lidech důchodového věku a dozví se něco i o bezpečném pohybu na internetu. Nejen pro starší ale i jejich rodiny či přátele je připravený také kulturní program s cimbálkou, jóga, petang nebo kurz sebeobrany.


FOTO: Dědský den/Facebook
neděle 20. srpna Další informace

Překročme řeku

Nábřeží řeky Svitavy o víkendu ožije. Osm kilometrů napříč městskými částmi Brna zaplní koncerty, divadelní představení, komentované prohlídky nebo sportovní utkání, a přijede dokonce i parní lokomotiva. Vodu budou brázdit od Bílovic až po Tuřany plavidla různého druhu a diváci se těší i na populární neckyádu, kde si účastníci zasoutěží třeba o nejkrásnější člun či o nejlepší jízdu.


FOTO: Nábřeží Svitavy/Facebook
sobota 19. srpna Další informace

Strážnická pouť

Mořská panna v kádi, kouzelník či strašidelný dům. To vše láká rodiny s dětmi do skanzenu ve Strážnici na Hodonínsku. Pouťový program pro malé i velké nabízí také lukostřelbu, různá představení, loutkové divadlo či dobový kolotoč. Mlsné jazýčky uspokojí široká nabídka pochutin na tradičním jarmarku, kde si kromě jídla a pití lidé nakoupí zboží od různých řemeslníků.

FOTO: Skanzen Strážnice - Muzeum vesnice jihovýchodní Moravy/Facebook
sobota 19. srpna Další informace

Květinová zámecká podívaná

Zámek Rájec nad Svitavou na Blanensku láká návštěvníky na voňavou výzdobu. Ozdobné květinové aranžmá obdivují návštěvníci při prohlídkách zámeckých prostor. Rozkvetlou podívanou tematicky doplňují plody pozdního babího léta, které už pomalu svádí podzimní nálady. Nechte se očarovat vůní a projděte se po zámku vyzdobeném tak jako ještě nikdy.


FOTO: Zámek a zámecké zahradnictví Rájec nad Svitavou /Facebook
středa 16. srpna–neděle 20. srpna Další informace

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Dědský den/Facebook, Nábřeží Svitavy/Facebook, Skanzen Strážnice - Muzeum vesnice jihovýchodní Moravy/Facebook, Zámek a zámecké zahradnictví Rájec nad Svitavou/Facebook

Štítky jarmark, skanzen, Lužánky, Brno, festival, zámek, přednášky, bezpečí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam o víkendu na jižní Moravě? Do rozkvetlého zámku nebo na festival k řece  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.