Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Lidé v Hodoníně objevují street art. Známý umělec maluje na budovu mural

Jako v Lisabonu nebo Neapoli si připadají lidé v Hodoníně, kde podobně jako v řadě evropských měst vznikl takzvaný mural. Velkoformátová malba, na níž je mladý muž, zdobí budovy místní kavárny. Dílo vytváří umělec, který vytvořil například malbu prezidenta Masaryka, jak pláče.

Muraly zpestřují veřejný prostor v řadě světových měst. Nyní se k nim zařazuje také jihomoravský Hodonín, který podobný kreativní výtvor doposud neměl. Nyní to ale chce změnit a uměleckými počiny ozdobí budovu kavárny Corsa. Práci svěřil streetartovému umělci, který vystupuje pod pseudonymem ChemiS. Kreativec podobné kousky vytvářel i v zahraniční. Zatím poslední zakázku získal od Hodonína, kde vytváří podobiznu mladého muže s bodavým hmyzem. 

„Z jeho maleb si určitě vybavíte 'Plačícího Masaryka' nebo 'Dítě Ukrajiny' – holčičky s přehozenou ukrajinskou vlajkou a pod ní ukrývající postavičky z nejznámějších animovaných seriálů,“ vyjmenovali v Hodoníně umělcovy minulé kousky, které byly k vidění v Olomouci nebo pražských Nuslích. 

Muraly jsou k vidění také například v Brně. Umělci díly oživují lokalitu takzvaného Bronxu. Naposledy se velkoformátová malba objevila například v ulici Milady Horákové. Zeď tamního domu zdobí podobizna první českého prezidenta Václava Havla. Portrét umístili pracovníci na místo minulý rok.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Hodonín

Štítky Hodonín, Malování, Umění, Streetart, Mural

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Em Kresová

1

Čtvrtek, 13. července 2023, 17:30Odpovědět

Lidé v Hodoníně objevují street art. Známý umělec maluje na budovu mural  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.