Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Mladí katolíci z Brna jedou za papežem. Potkají se v Portugalsku

Tisíce mladých věřících z České republiky se chystá na velkou pouť do portugalského Lisabonu, do kterého míří katolická mládež z celého světa. Společně se pomodlí, vymění zkušenosti a především se potkají s hlavou katolické církve, papežem Františkem.

Víra a duchovno spojuje návštěvníky Světových dnů mládeže v hlavním městě Portugalska. Mladí křesťané z celého světa míří první srpnový týden na mezinárodní setkání, které je předmětem oslavy mládeže, křesťanství a duchovní poutě. Zlatým hřebem je setkání s papežem Františkem, za kterým se chystá z České republiky přes tři tisíce lidí. 

„Setkaní s papežem je jistě silným zážitkem, návštěvníci od akce ale očekávají spíše setkání s mladými věřícími z celého světa, kteří je mohou povzbudit a inspirovat ve víře," řekl Drbně ředitel Sekce pro mládež České biskupské konference Roman Kubín.

Doprovod bude českým návštěvníkům dělat osmdesát kněží a devět biskupů, včetně brněnského biskupa Pavla Konzbula. „Z celé naší republiky je oficiálně zaregistrováno více než tři tisíce účastníků, nicméně se předpokládá, že jich přijede ještě více. Celkově se v Lisabonu počítá asi s dvoumilionovou účastí,“ informoval Konzbul.

Světové dny mládeže jsou pořádány každým rokem v jiné zemi, v Portugalsku se setkání koná prvním rokem a potrvá necelý týden. Návštěvníci si užijí nabitý program, který obnáší společné mše svaté, setkání s papežem, křížovou cestu, přednášky a další aktivity.

Papež František zvolil pro motto setkání biblický citát: „Maria se vydala na cestu a spěchala,“ čímž určil téma celé sešlosti, kterým se bude ubírat. „Světové dny mládeže, jehož protagonisty jsou mladí lidé, se také snaží podporovat mír, jednotu a bratrství mezi lidmi a národy na celém světě. Otevírají své dveře všem bez ohledu na to, jak jsou církvi blízcí nebo vzdálení a sdružuje miliony lidí z celého světa,“ poznamenal Kubín.

Na setkání se těší i radní Vysokoškolského katolického hnutí v Brně Josef Macek, který už se akce zúčastnil v roce 2016 v Krakově. „Jedu s velehradskou farností a jede nás třináctičlenná skupina lidí. Jde nám o to zažít tu atmosféru. Kolem nás bude milion dalších mladých, kteří se s námi budou modlit. Je to nový způsob, jak se setkat s Bohem, o setkání s papežem tak úplně nejde,“ sdělil Drbně Macek.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Světové dny mládeže, Lisabon, papež František, křesťanství, Česká biskupská konference

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

Škoda, že není zrušený dávnoveěký CELIBÁT, jak je to u protestantů - normálně se žení a žijí spořádaný život se vším všudy. Takhle týrat muže, který se rohodne proto být knězem? KDE TO JSME - VE STŘEDOVĚKU? JSEM VĚŘÍCÍ PROTESTANT A ODSUZUJI TENHLE ZPŮSOB ŽITÍ KNĚZE BEZ ŽENY - NA CO BŮH STVOŘIL MUŽŮM NÁSTROJ, KTERÝ MAJÍ MEZI NOHAMA? JEN NA MOČENÍ, ALE U KNĚŽÍ JE TO JEN NA M U Č E NÍ - A POTOM JSOU TU TYHLE POTÍŽE. ...NÁSLEDNĚ SE JEJICH MOZEK TRÁPÍ A JSOU BUĎ PEDOFILOVÉ(NECHTĚNÍ) NEBO GAYOVÉ(NECHTĚNÍ) - A CO CHUDÁCI MINISTRANTI S TAKOVÝM KNĚZEM V PONURÉ SAKRISTII. ZRUŠIT CELIBÁT A NEMUSÍTE SE HOŠI ŽENSKEJCH BÁT!!! DIVÍM SE, ŽE ŘÍM JE POŘÁD TAK NEBIBLICKEJ, NEVÍM KDE SE TO ZAVEDLO, ABY KNĚZ BYL SÁM - KDE JSOU TAKY HRANICE OD KOLIKA DO KOLIKA LET MŮŽE BÝT NA FAŘE VEDENA FARSKÁ HOSPODYŃ - TO CÍRKEV NIKDE NEUVÁDÍ A OPĚT JE TU VELKEJ PROBLÉM - MLADÁ KUCHAŘKA SVEDLA KNĚZE, APOD.......KONEC STŘEDOVĚKU - V DOBĚ MODERNÍ TECHNIKY JE TU ZÁKAZ ŽENĚNÍ A NIKDO TO NENÍ SCHOPEN ZRUŠIT - KDO, KYDŽ SE PODÍVÁTE NA VĚK PAPEŽE, KTERÝ NAD TÍM VŠÍM BDÍ........ŠKODA SE ROZČILOVAT!!!

Úterý, 11. července 2023, 12:39Odpovědět

Diskutér T.

Mladí katolíci - vyřid´te mu, aby konečně zrušil STŘEDOVĚKEJ CELIBÁT A NETRÁPIL KNĚZE BLBÝM ODŘÍKÁNÍM SE NORMÁLNÍHO ŽIVOTA S ŽENOU...

Úterý, 11. července 2023, 12:37Odpovědět

Mladí katolíci z Brna jedou za papežem. Potkají se v Portugalsku  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.