Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Na radnici v Brně odstartuje letní kino. Promítne filmy pro děti i skejťáky

S úderem prázdnin se do centra jihomoravské metropole vrací letní kino. Promítání pod širým nebem si diváci užijí každý večer na nádvoří radnice Brno-střed, kde uvidí výběr nejzajímavějších tuzemských i zahraničních snímků. Do letošního ročníku přispějí tvorbou i studenti Divadelní fakulty JAMU, na své si přijdou také milovníci skateboardingu.

Už tradičně se v letní večery sejdou ve venkovních prostorech úřadu středu města zájemci o kinematografii. Při relaxu na lehátkách pod otevřenou oblohou v průběhu července a srpna zhlédnou program, jenž pro ně připravil spolek Noční motýl.

„Oblíbené jsou německojazyčné filmy, které promítáme v rámci cyklu Das Sommerkino na něž se diváci mohou těšit vždy ve čtvrtek. Setkají se se zajímavým výběrem německých, rakouských a švýcarských novinek, které zahrnují široké spektrum žánrů od komedie, přes vztahová dramata až ke sci-fi,“ informovala za spolek Noční motýl Monika Šimková.

Každé pondělí na návštěvníky čekají dokumentární filmy, jejichž přehlídku odstartuje snímek Řeka, zařazen je také nedávný dokument Kuciak: Vražda novináře. Díky nové spolupráci s projektem Meeting Brno se na plátno dostane například hraný dokument More Miko o českém řidiči kamionu, jenž se snaží o záchranu dětí z řeckých uprchlických táborů.

Kromě stálic, jako jsou severské filmy, letos organizátoři nachystali také několik novinek. Ke konci srpna se nádvoří otevře sportovcům skrz tvorbu se skateboardingovou tematikou Film in Brunn jako součást prvního ročníku skateboardového festivalu.

„Novinkou je také spolupráce s Divadelní fakultou JAMU. Ve středu 30. srpna se bude konat JAMU Movie Night na níž se představí filmové a audiovizuální práce studentů. Na programu budou dokumenty i hrané a experimentální filmy,“ doplnila.

Vstupenky lze zakoupit vždy v den projekce na pokladně půl hodiny před začátkem promítání za 100 korun. Na kousky z cyklu Das Sommerkino se diváci dostanou za 50 korun. Kino lze navštívit každý prázdninový večer až do 1. září. V červenci se promítá od 21:30 a v srpnu, kdy se stmívá dříve, už ve 21:00. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská část Brno-střed

Štítky Brno, kultura, kino, letní kino, Brno-střed, filmy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Marie Glanczová

a co bezpečnost paní primátorko??? to nemáte asi v popisu práce,že?

Pondělí, 10. července 2023, 15:41Odpovědět

Pavel Mitev

Bylo by fajn, kdyby radnice dělala především to, co má v únosných termínech a poctivě (nekšeftovalo se tam s městskýma bytama atd.) a nesuplovala letní kino. Na to vám dere pes.

Úterý, 4. července 2023, 13:29Odpovědět

Na radnici v Brně odstartuje letní kino. Promítne filmy pro děti i skejťáky  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.