Počasí dnes18 °C, zítra24 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Degustátoři v Brně hodnotí nejlepší vína

Nejlepší moravská, česká i zahraniční vína hodnotí odborníci v Brně. Porota soutěže TOP 77 vín v České republice odstartovala ochutnávku 609 vzorků, z nichž nejstarší zástupce pochází z ročníku 2003. Slavnostní vyhlášení klání se odehraje v září.

Pětadvacátý ročník soutěže TOP 77 vín přinesl letos do Brna nižší počet vzorků. Zatímco loni degustátoři hodnotili přes sedm set vín, tentokrát jich výrobci přihlásili o více než stovku méně. „Jde o letošní trend na vinařských soutěžích, pravděpodobně kvůli šetření. S víny přihlášenými do jubilejního ročníku jsme ale nadmíru spokojení. Popáté v řadě například zabojuje o titul nejlepší kolekce Vinselekt Michlovský,“ řekl Drbně organizátor Dan Mádr.

K hodnocení soutěže zasedly tři komise po pěti odbornících, kteří se zaměřují zvlášť na suchá a sladká vína. Samostatně hodnotí také vína naturální. Odborníci budou degustovat až do soboty. Přihlášené vzorky zastupují výrobky z moravských i českých vinic. Součástí je také výběr sektů a zahraničních kousků.

Slavnostní vyhlášení nejlepších vín bude spojené s degustací a odehraje se ve čtvrtek 7. září 2023 v prostorách Besedního domu v Brně. „Zatím můžeme prozradit, že nejčastěji zastoupenou odrudou vín v soutěži je ryzlink rýnský,“ uvedl další z organizátorů David Mádr.

Ohodnoť článek

Foto Kateřina Benáčková

Štítky víno, degustace, soutěž, vinařství, top 77

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Degustátoři v Brně hodnotí nejlepší vína  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.