Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Kam o víkendu na jižní Moravě? Na prohlídku jeskyně i gastronomický festival

Kam vyrazit o nadcházejícím víkendu, který slibuje slunečno a letní teploty? Jižní Morava i tentokrát nabízí nespočet kulturních akcí k navštívení. Brněnská Drbna zve na speciální prohlídku Býčí skály i jihomoravský gastronomický festival.

Gastronomický festival

V Miroslavi na Znojemsku se o víkendu odehraje první část jihomoravského Festivalu plného chutí. Krajská akce, která je letošní náhradou za tradiční dožínky, přenese do města hudební interprety, jako jsou Support Lesbiens, i regionální jídlo a pití. Zájemci si na trzích zakoupí víno, pivo, uzeniny, sýry či paštiky od lokálních výrobců. O doprovodný program se postará brněnská hvězdárna nebo připravené dopravní hřiště.


Ilustrační foto. FOTO: Archiv redakce
sobota 17. června
Bližší informace 

Běh pro hospic

O víkendu se lidé v Brně rozběhnou pro dobrou věc. Šestý ročník běhu pro Hospic sv. Alžběty má za cíl podpořit činnost této organizace, která pečuje o nevyléčitelně nemocné. Cesta povede z areálu hospice přes Kamennou kolonii a Červený kopec. Na zájemce čekají různé typy tras podle zdatnosti. Zúčastnit se mohou nejen zdatní sportovci, ale také maminky s kočárky či vozíčkáři.


FOTO: Hospic sv. Alžběty
sobota 17. června
Bližší informace

Brněnská dopravní nostalgie

Na ukázku retro šalin, autobusů i trolejbusů se mohou těšit Brňané. Prohlédnou si tramvaj 107 s vlečným vozem, tramvaj 4MT 134 s vlečným vozem, autobus Karosa ŠM11 nebo trolejbus 15Tr. Hlavní program Dopravní nostalgie se odehraje v sobotu dopoledne na náměstí Svobody a v Brandlově ulici. Zájemci se budou moci svézt historickými vozy na zvláštních linkách, a to po celý víkend.


FOTO: DPMB
sobota 17. června a neděle 18. června
Bližší informace

Výlet do jeskyně

Zájemci se o víkendu mohou podívat také do běžně nepřístupné jeskyně Býčí skála. Objekt ležící v Josefovském údolí mezi Adamovem a Křtinami na Blanensku je součástí druhého nejdelšího jeskynního systému v České republice. Před naším letopočtem sloužila jeskyně k ukládání těl zemřelých. Speciální prohlídka Býčí skály, kterou turisté projdou po upravených cestách, potrvá 90 minut. Průvodci budou na návštěvníky čekat od 9 do 16 hodin za každého počasí.


FOTO: Město Blansko
sobota 17. a neděle 18. června
Bližší informace

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Koláž redakce

Štítky kultura, festival, akce, událost, víkend

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam o víkendu na jižní Moravě? Na prohlídku jeskyně i gastronomický festival  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.