Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kam o víkendu na jižní Moravě? Na rekonstrukci bitvy i Den dětí se šmouly

Přede dveřmi je první červnový víkend, který přinese příjemné počasí. Jak strávit volný čas s přáteli i rodinou, radí Brněnská Drbna v pravidelných tipech. Tentokrát zve na rekonstrukci bitvy z Americké občanské války, do šmoulí vesnice i na projížďku vlakem.

Rekonstrukce bitvy

Tradiční akci, při které se milovníkům historie předvedou vojáci v dobových uniformách, pořádá obec Železné na Brněnsku. Rekonstrukce bitvy z Americké občanské války, při níž nebudou chybět ani děla, je jediná svého druhu v Česku. Návštěvníci události budou mít možnost seznámit se se způsobem života, stravováním a ubytování ve stanech přesně tak, jak tomu bylo v 19. století. Chybět nebude ani hudební program.


Ilustrační foto. FOTO: Pixabay.com
sobota 3. června
Bližší informace

Den dětí ve šmoulí vesnici

Speciální událost mají pro malé návštěvníky ku příležitosti Dne dětí připravený v brněnském šmoulím parku. Atrakce v areálu výstaviště nabízí dvě patra aktivit s hrdiny komiksové série, která baví už po desetiletí. Ve šmoulí vesničce v nadživotní velikosti budou na návštěvníky o víkendu čekat navíc také soutěže, kreativní dílna, malování na obličej a dárečky pro každého.


Šmoulí vesnička v Brně. FOTO: Drbna/Aneta Šamšulová
sobota 3. a neděle 4. června
Bližší informace

Motoráčkem do Lednice

Na vyjížďku historickým vlakem se mohou vydat lidé, kteří chtějí o víkendu zamířit do Lednicko-valtického areálu. Do dvoutisícové Lednice, která se pyšní lichtenštejnským zámkem, vozí turisty motoráček z Břeclavi. Vlak Hurvínek brázdí koleje už od 50. let minulého století. Nostalgické vlaky vyrážejí z břeclavského nádraží čtyřikrát za den.


Vlak Hurvínek. FOTO: České dráhy
o víkendech a svátcích
Bližší informace

Rukopisy Elišky Rejčky

Muzeum města Brna odhalilo v Barokní kapli na hradě Špilberku výstavu souboru ojedinělých rukopisů české a polské královny Elišky Rejčky. Expozice připomíná 700. výročí vzniku kláštera cisterciaček na Starém Brně i památku jeho zakladatelky. Gotické rukopisy, které nechala královna na své náklady zhotovit, se veřejnosti ukázaly po 240 letech. Návštěvníkům je unikátní výstava otevřená po celý týden.


Rukopisy Elišky Rejčky. FOTO: Muzeum města Brna
do 20. srpna
Bližší informace

Ohodnoť článek

Foto Koláž redakce

Štítky víkend, akce, kultura, festival, událost

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam o víkendu na jižní Moravě? Na rekonstrukci bitvy i Den dětí se šmouly  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.