Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Hudba v ulicích. Brno rozehrál devadesátkový pokojíček

Pokojíček jako vystřižený z devadesátých let minulého století vyrostl pod hodinami v brněnské České ulici. Police se stovkami videokazet přenesl do centra města festival Maraton hudby. Na pódiu se lidem předvedl mladý zpěvák Matěj Plšek s doprovodem.

Pokoj z dílny umělkyně Kateřiny Šedé připomněl třicet let od rozdělení Československa. Zároveň nalákal na hudební festival, který v Brně odstartuje v srpnu. „Rozhodla jsem se letos postavit v rámci Bezuličního buskingu videopůjčovnu, jeden z hlavních symbolů devadesátých let,“ vysvětlila Šedá kulisy, které skrývají nejznámější zahraniční i tuzemské filmy.

Jako první se ve videopůjčovně, jež se objevila ve frekventované ulici, představil vítěz československé pěvecké soutěže a mladý hudebník Matěj Plšek. Jedenáctiletý zpěvák předvedl ve čtvrtek desítkám přihlížejících koncert v akustické verzi s kachonem. 

Letní Maraton hudby Brno přiveze do moravské metropole jazzového klavíristu Omara Sosu, písničkáře Pavla Helana nebo hudebníka Vladimíra Javorského. Koncerty se odehrají ve veřejném prostoru i na netradičních místech. „Plánujeme zážitkové hudební akce ve vodojemu na Žlutém kopci nebo koncert na lodi na brněnské přehradě,“ řekl k programu manažer festivalu Ondřej Staněk.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Kateřina Benáčková

Štítky maraton hudby brno, hudba, festival, architektura

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hudba v ulicích. Brno rozehrál devadesátkový pokojíček  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.