Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Brněnští divadelníci smutní. Zemřela herečka Ivana Hloužková

Ve věku dvaašedesáti let dnes zemřela brněnská herečka Ivana Hloužková. Moravská umělkyně a dlouholetá členka sboru Divadla Husa na provázku byla divákům známá také z televizních obrazovek. Naposledy si zahrála v seriálu České televize Dobré ráno, Brno!

O úmrtí držitelky dvou Cen Alfréda Radoka informovalo na svém facebookovém profilu Divadlo Husa na provázku„Dnes ráno nás opustila blízká z nejbližších, naše nenahraditelná kolegyně a přítelkyně Ivana Hloužková. Čas jako by se zastavil. Jak popadnout dech, najít slova? Naše láska i myšlenky plné vděčnosti za společný čas letí v těchto minutách za Tebou, Ivanko," stojí ve vzpomínce.

Oceněná byla Hloužková za roli Maryši a ztvárnění fotografa Miroslava Tichého ve hře Tichý Tarzan. Získala rovněž Cenu města Brna získala za rok 2021 v kategorii dramatická umění.

Herečka se narodila ve Valticích na Břeclavsku do divadelnické rodiny. Po studiích na brněnské konzervatoři odešla do uměleckého sdružení v Domě umění, ze kterého později vznikl divadelní soubor Husy na provázku. Na tamních prknech působila přes čtyřicet let a ztvárnila více než stovku rolí. Hostovala také v Národním divadle Brno či Divadle Bolka Polívky. 

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky ivana hloužková, divadlo husa na provázku, úmrtí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnští divadelníci smutní. Zemřela herečka Ivana Hloužková  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.