Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Do Brna zabloudí šmoulové. Ve městě založí obří vesnici

Brno se stane novým domovem šmoulů, kteří se na čas zabydlí v areálu výstaviště. Pro pohádkové postavičky vznikne v pavilonu C obří vesnice v nadživotní velikosti. Komiksoví hrdinové pozvou návštěvníky do houbových domečků i je naučí vlastní řeč.

Šmoulové, jejichž autorem je belgický kreslíř Pierre Culliford, se poprvé objevil na veřejnosti v roce 1958. Do povědomí lidí se dostali nejen díky časopisům, ale také seriálu, který se vysílá v televizích od osmdesátých let minulého století. Za pětašedesát let existence se modrá parta, která soupeří s kouzelníkem Gargamelem, stala populární po celém světě.. Nyní přijedou postavičky do moravské metropole. Usídlí se v areálu veletrhů, kde vyroste od 10. března na ploše přes tři tisíce metrů čtverečních pohádková vesnice. 

„Nádherné domečky jsou v nadživotní velikosti, aby do nich pohodlně mohl vejít i dospělý člověk. Díky interaktivním prvkům pak budou mít návštěvníci pocit, že se sami stali šmouly,“ sdělila Květa Havelková ze společnosti JVS Group, jež akci až do srpna pořádá. 

Zábavní park skřítků nabídne nejen domečky, ale také programy pro děti a dospělé. Návštěvníci si například vyzkouší šmoulí řeč či se dozví informace o životním prostředí prostřednictvím interaktivní výstavy. „Pro školy pořadatel připravil speciální vzdělávací program, který pomáhá učitelům probrat s dětmi složitá témata jednoduchým způsobem. Děti se díky tomu dozví o nutnosti ochrany přírody, klimatické změně či podrobnosti o životě v českém lese,“ dodala za pořadatele Soňa Hanušová.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto JVS GROUP

Štítky Brno, Šmoulové, Výstava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

A PROSÍM, JAKÉ JSOU NÁRODNOSTI??? A budou brát sociální dávky???

Pátek, 17. února 2023, 20:09Odpovědět

Do Brna zabloudí šmoulové. Ve městě založí obří vesnici  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.