Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Kam o Vánocích v Brně? Na krmení tygrů i za divadlem

Chcete si v letošním roce zpestřit Štědrý den a ukázat rodině, přátelům či dětem, co všechno je v Brně možné prožít? Brněnská Drbna přichází s tipy na příjemné strávení soboty 24. prosince. Vydat se zájemci můžou na komentované krmení do zoo i na kluziště.

Mše pro děti i dospělé

Vánoční mši svatou si v brněnské katedrále svatých Petra a Pavla užijí rodiny s dětmi, které se nemohou účastnit tradiční půlnoční. Speciální mše je pro ně připravena v odpoledních hodinách. Při návštěvě dominanty moravské metropole si mohou zájemci rovnou prohlédnout také betlém Heřmana Kotrby. Betlém se svatou rodinou se skládá z několika monobloků lipového dřeva a tvůrce jej dokončil roku 1953.


Katedrála svatých Petra a Pavla v Brně. FOTO: Pixabay.com/Yvinne
sobota 24. prosince
16:00
více informací

Štědrovečerní krmení

Čekání na dárečky ukryté pod vánočním stromkem mohou Brňané zkrátit dětem výletem do zoo. V areálu v brněnské Bystrci pro ně bude přichystáno komentované krmení zvěře. Tradiční akce zavede návštěvníky k tygrům, vlkům či pandě červené. Návštěvníci se něčemu novému přiučí také u krmení sobů polárních, kteří jsou věrnými pomocníky Santy Clause.


Sobi polární v brněnské zoo. FOTO: ZOO Brno
sobota 24. prosince
od 9:00 do 14:00
více infromací

Vánoční bruslení

Pohodovou zimní atmosféru je na Štědrý den možné nasát rovněž na kluzišti za Lužánkami. Areál nacházející se v brněnské Sportovní ulici láká milovníky ledu na dva dvouhodinové bloky, ve kterých si může veřejnost přijít zabruslit. Na místě se nachází půjčovna bruslí a nechybí ani možnost zakoupení občerstvení.


Kluziště za brněnskými Lužánkami. FOTO: Bruslení za Lužánkami
sobota 24. prosince
více informací

Předvánoční atmosféra na radnici

Ještě před příchodem Štědrého dne nasají lidé vánoční atmosféru také na brněnské Nové radnici. V tamním Sněmovním sále se v pátek odehraje celodenní kulturní program pro rodiny s dětmi. Malé návštěvníky čekají divadelní představení plná pohádek vyprávějících o andílcích či Betlémě. Chybět nebude ani poslech vánočních koled a muzikálový program.


Nová radnice na Dominikánském náměstí. FOTO: Kateřina Benáčková
sobota 24. prosince
více informací

Ohodnoť článek

Foto koláž redakce

Štítky akce, událost, vánoce, štědrá den

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam o Vánocích v Brně? Na krmení tygrů i za divadlem  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.