Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Nová Zbrojovka nabízí eventové prostory, jaké jinde nenajdete

PR článek

V širším centru Brna roste Nová Zbrojovka. Areál, který vlastní společnost CPI Property Group, mění prostor bývalé zbrojní fabriky na živou městskou čtvrť. Hotovo by mělo být do 15 let. Už v letošním roce ale nabídla Nová Zbrojovka veřejnosti řadu zajímavých akcí a ukázala, že má rozhodně potenciál stát se jedním z center brněnského kulturního dění.

Když je prostor zážitek

Největší devízou Nové Zbrojovka jsou bezesporu netradiční industriální prostory. Podobné v Brně, ale i celé České republice budete hledat jen těžko. Většina společenského dění se v současné době soustředí do budovy s názvem Hala 76. Ta je jednou z nejstarších v celém areálu. Původně výrobní hala byla postavena již za první republiky, a kromě zbraní se v ní vyráběly také legendární automobily „Zetka“, či traktory Zetor. S pronajímatelnou plochou přes 4 000 m2, která je rozdělena do 3 samostatných hal, nabízí Hala 76 vskutku nekonečné možnosti pro pořádání zajímavých akcí. 

Na atraktivnosti tomuto prostoru přidává i fakt, že příležitost uspořádat zde akci je časově omezená. Do pár let jej totiž čeká rekonstrukce a promění se v administrativní budovu. Nová Zbrojovka tím však své kulturní centrum neztratí. To se již nyní postupně tvoří v prostoru okolo bývalé Kotelny. Ikonická budova s vysokým komínem bude v budoucnu přímo sousedit s rozlehlým náměstím. Právě náměstí a Kotelna by se měly stát společenským srdcem celého areálu. 

Nová Zbrojovka již od počátku projektu volí poměrně velkou míru otevřenosti k veřejnosti. S náměstím tomu není jinak. Jeho nultá fáze je proto od konce září přístupná a lze si ji pronajmout. S 590 m2 venkovní a 155 m2 vnitřní plochy nabízí originální místo pro zajímavé eventy – od koncertů, přes trhy až po menší konference.

Olympiáda, Tom Cruise i Nebál

Akce, které se v roce 2022 v Nové Zbrojovce uskutečnily, nelze dát do jedné škatulky. Ta bezesporu největší se konala již v únoru. U příležitosti zimních olympijských her hostil areál Olympijský festival, kde si veřejnost mohla vyzkoušet hned 10 olympijských sportů od biatlonu až po skokanský můstek a setkat se s českými sportovními esy.

Na jaře Nová Zbrojovka hostila módní přehlídku nové kolekce známé návrhářky Beaty Rajské a hned co se oteplilo, ovládly areál filmy. Svou venkovní letní scénu tu již podruhé mělo Kino Art. Na podzim se pak stala dějištěm dvou nejzajímavějších společenských akcí v Brně. Nejprve hostila vůbec první ročník netradičního večírku Nebál v režii Lidí z Baru a hned záhy se v ní předávaly brněnské michelinské hvězdy na již tradičním Gourmet Brno. 

A jsou tady Vánoce

S blížícím se koncem roku akce v prostoru Nové Zbrojovky ještě nekončí. Po dvou letech to vypadá, že nás opět čekají předvánoční radovánky bez omezení. Pokud se vám nechce tlačit v davu na Svoboďáku, je to právě Nová Zbrojovka, která nabízí příjemnější alternativu. Jejich vánoční strom před budovou ZET.Office se rozsvítí přesně měsíc před Štědrým dnem – ve čtvrtek 24. 11. v 18:00. Slavnostním rozsvícením provede Petr Švancara, nebude chybět svařák, polibky pod jmelím a koledy. 

Rozsvícení stromečku navíc není jediná akce, kterou tento týden Nová Zbrojovka chystá. V pátek 25. 11. pořádá v kavárně Industra charitativní bazárek s designovým oblečením. Výtěžek z bazárku půjde na konta dvou nadací, které Nová Zbrojovka dlouhodobě podporuje. Konkrétně se jedná o Nadační fond Na1Lodi a nadaci BJP Foundation. Pokud máte chuť začít letošní advent dobrým skutkem, rozhodně byste si jej neměli nechat ujít.  

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Nová Zbrojovka, brownfield, event, pronájem, Vánoce, Brno, olympijské hry, CPI Property Group, Česko, První republika, Tom Cruise, Zetor, advent, Petr Švancara, Beata Rajská, Štědrý den, Kino Art

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nová Zbrojovka nabízí eventové prostory, jaké jinde nenajdete  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.