Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

ANKETA: Souboj vánočních stromů v Brně. Vyhrává u lidí Zelný trh, nebo Svoboďák?

Do Brna dorazily tento týden vánoční stromy, které budou v době adventu zdobit náměstí Svobody a Zelný trh. Zatímco na Svoboďák přijel dvacetimetrový smrk, Zelňák dostal jedli ojíněnou. Která z letošních dominant je hezčí, mohou Brňané rozhodnout v anketě.

V adventním čase bývá nejoblíbenější brněnskou destinací turistů Zelný trh, na který každoročně lákají stánky s řemeslnými výrobky i kulturní program. V horní části naměstí přibyl ve středu také letošní vánoční strom. Městské části Brno-střed věnovali třináctimetrovou jedli manželé Valachovi z Rebešovic na Brněnsku. Do zlatostříbrného kabátu se dominanta oblékne příští týden. Slavnostní rozsvícení je podle mluvčí městské části Kateřiny Dobešové v plánu na 25. listopadu v 18 hodin.


Jedle ojíněná stojí od středy na Zelném trhu

Svůj symbol Vánoc již získalo také náměstí Svobody, na které přijel nebývale vysoký smrk v sobotu večer. Strom dorazil již tradičně z bílovického polesí na Brněnsku, odkud jej přivezl nákladní vůz. Nasvícení dominanty v srdci města bude letos barevně ladit s designem Vánoc, jímž je lesklý duhový motiv. Poprvé se smrk rozzáří rovněž v pátek 25. listopadu, a to v 17 hodin.


Od sobty má svůj strom také náměstí Svobody

Společně s rozsvícením hlavních stromů odstartují také brněnské Vánoce, které letos lákají na 190 prodejních stánků. Adventní trhy s programem budou na Brňany čekat na náměstí Svobody i Dominikánském náměstí, kde oslavy pořádá Turistické informační centrum města Brna. Stánky pod taktovkou městské části Brno-střed budou na Zelném trhu a u sochy markraběte Jošta na Moravském náměstí. Chybět tentokrát nebude ani ruské kolo.

Který brněnský vánoční strom je letos hezčí?

Celkem hlasovalo2173 čtenářů

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Daniela Pařízková, Michal Šťastný

Štítky Vánoce, advent, vánoční strom, anketa, Brno, Zelný trh (Brno), vánoční stromek, smrk, městská část, Brno-střed, Brněnsko, Jošt Moravský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ANKETA: Souboj vánočních stromů v Brně. Vyhrává u lidí Zelný trh, nebo Svoboďák?  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.