Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Brno rozběhal charitativní festival. Na start se postavily i osobnosti v čele s valašským králem

Pomoc potřebným rozhýbala v centru Brna stovky běžců. Sportovci všech věkových kategorií podpořili Sociální nadační fond, který je oporou lidem v krizové životní situaci. Do běhu se daly také známé brněnské osobnosti v čele s hercem Bolkem Polívkou.

Běžecký festival rozproudil v sobotu odpoledne park Koliště. Do prostoru k Janáčkovu divadlu přišli sportovci i milovníci rodinných akcí, aby se zúčastnili nesoutěžní charitativní události podporující brněnskou neziskovou organizaci. Na zvuk startovací pistole, kterou vzal do svých rukou divadelník Bolek Polívka, si počkali dospělí, odvážlivci z řad dětí a seniorů. „Jsme tu, abychom spojili vše důležité. Budeme se bavit, pomáhat a zároveň podporovat ty, kteří to potřebují,“ řekl při zahájení herec.

Speciální závod odstartoval ve dvě hodiny, kdy se na startovní čáře seřadil tandem klientů Sociálního nadačního fondu a brněnských osobností. Zasportovat si a zároveň nahlédnout do životů lidí v nelehkých situacích přišli kromě valašského krále také šéf hokejové komety Libor Zábranský nebo primátorka města Brna Markéta Vaňková (ODS).

Po zdárném zdolání asi půl kilometru dlouhé trasy vedoucí parkem si hendikepovaní i jejich doprovod vysloužili medaile. „Nadační fond pomáhá lidem, kteří neměli tolik štěstí, kolik máme v životě my ostatní. Běh jsem si užila a stál za to,“ uvedla k akci Vaňková.

Na festivalu, který propojil závodníky s fanoušky i rodinami, nechyběla ani hudební vystoupení určená pro nejmenší návštěvníky. Veškerý výtěžek ze startovného sobotních nesoutěžních závodů se připíše klientům z nadačního fondu, mezi něž patří děti a rodiče bez zázemí, senioři a hendikepovaní. 


Na akci nechyběla zábava pro děti i dospělé ani hudební program

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky charita, běh, akce, Bolek Polívka, Brno, festival, nadační fond, Markéta Vaňková, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno rozběhal charitativní festival. Na start se postavily i osobnosti v čele s valašským králem  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.