Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Kam o víkendu na jižní Moravě? Na historický program v Brně i pivobraní

Blíží se víkend a s ním i dny, které vybízejí k navštívení jihomoravských kulturních akcí. Tentokrát se zájemci dočkají historického i adrenalinového programu. Brněnská Drbna přináší tipy na víkend, v nichž zve na Bítovskou hradní pouť i závody aut v náročném terénu.

Na hradní pouť

Letní program čeká na návštěvníky hradu Bítov na Znojemsku. Na hlavním nádvoří vystoupí o víkendu se svými pohádkami a žonglérskou dílnou komedianti, na historickém řemeslném jarmarku pak bude možnost koupit keramiku, dřevěné hračky i výrobky kováře. Vstupné na program je zdarma zahrnuto v ceně prohlídkových okruhů.


Foto: Hrad Bítov
od soboty 13. do neděle 14. srpna
Bližší informace

Pivobraní v Mikulově

Pivo poteče o víkendu proudem v Mikulově na Břeclavsku. Dvanáctý ročník pivobraní přinese hudební i gastronomické zážitky. V tamním amfiteátru vystoupí deset rockových kapel a o doprovodný program se postará také silácká show Jany Vaškové nebo pokus o překonání rekordu Maxijedlíka Jaroslava Němce. K ochutnání bude na místě pivo více než dvaceti českých a moravských pivovarů.


Foto: Mikulovské pivobraní
od pátku 12. srpna do soboty 13. srpna
Bližší informace

Závody v terénu

Na adrenalinovou podívanou láká poslední letošní klání Truck trail. Na závodě, který se odehraje v pískovně Kora v Kunštátu na Blanensku, budou o víkendu soupeřit vozy v abnormálně těžkém terénu. Závodníci budou mít za úkol projet vyznačené trasy bez dotyku značených branek a v určitém čase. Při náročné jíždě mnohdy dochází i k převrácení vozů. Akcí se uzavře Mistrovství ČR v Truck trailu. 


Foto: TRUCK TRIAL CZ
od soboty 13. sprna do neděle 14. sprna
Bližší informace

Den Brna

Tradiční slavnost připomínající úspěšnou obranu při švédském obléhání v třicetileté válce se odehraje v Brně. Na Kraví hoře čeká zájemce historický program, chybět nebude ani průvod vojsk centrem města či pestrá zábava pro děti i dospělé na hradě Špilberku. Akce, která je zdarma, láká také na speciální prohídky Brněnského podzemí nebo kostela Nanenevzetí Panny Marie u jezuitů.


Foto: Magistrát města Brna
od pátku 12. srpna do neděle 14. srpna
Bližší informace

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky kultura, festival, akce, událost, víkend, Brno, Jihomoravský kraj, terén, Drbna.cz, Mikulov, třicetiletá válka, okres Znojmo, Bítov, Bítov (hrad), Brněnské podzemí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam o víkendu na jižní Moravě? Na historický program v Brně i pivobraní  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.