Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Brno roztančil brazilský karnevalový průvod

Pestrobarevný průvod v karnevalových kostýmech prošel včera centrem Brna. Alegorické vozy, tanečnice a bubeníci přenesli do moravské metropole kus Brazílie, kterou tematicky propojili s výročím úmrtí slavného vědce. Exotický festival nabídl jihoamerické speciality i hudbu.

Tisíce diváků přihlížely včera odpoledne dlouhému průvodu, jenž protančil Brnem. Dvě stě lidí, kteří postupně prošli z Moravského náměstí až na Zelný trh, přiblížili Brňany atmosféře tradičního karnevalového festivalu v Riu de Janeiru. Průvod s sebou nesl rekvizity na téma 200 Anos, jež je oslavou dvou set let od osvobození Brazílie a zároveň stejné doby, která uplynula od narození moravského přírodovědce Gregora Johanna Mendela.

Spojení Brna a Brazílie se událo již potřetí, a to v rámci festivalu Brasil Fest Brno, který dýchá Jižní Amerikou. Kromě oblíbeného karnevalového průvodu plného hudby a tance láká brazilský festival také na ochutnávky tamních jídel, hudební vystoupení či workshopy. Exotická akce nabídla koncert brazilského kytarového dua Paulo Bellinati & Cristina Azuma nebo Latino tančírnu na Moravském náměstí.

Dnešním dnem se Brasil Fest Brno uzavře programem pro děti i dospělé v lužáneckém parku, na jehož trávníku proniknou zájemci do rytmů samby. Festival se v moravské metropoli poprvé odehrál roku 2020 a od té doby se těší oblibě. Účastnit se tradičního brazilského průvodu přijíždí i profesionální tanečníci, jako je například Veronika Lálová.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky Brazílie, průvod, karneval, brasil fest, Brno, festival, Gregor Mendel, Moravské náměstí, Rio de Janeiro, Jižní Amerika, Veronika Lálová, Zelný trh (Brno), hudba, tanečník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno roztančil brazilský karnevalový průvod  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.