Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kam o víkendu na jižní Moravě? Na letecký den nebo do otevřených sklepů

Nastaly první prázdninové dny a k nim se přidává také víkend. A jak zabavit školáky, kteří se z lavic přesunuli do svých pokojíčků? Jižní Morava nabízí nespočet míst, která jsou lákavá pro děti i celé rodiny. Brněnská Drbna přináší pravidelné tipy na víkend, v nichž tentokrát zve na letecký den i do otevřených sklepů.

Letecký den

Tradiční přehlídka letecké akrobacie se odehraje v Břeclavi. Na tamním letišti předvede své schopnosti mistr světa elitní letecké série Red Bull Air Race Martin Šonka, letecká skupina Follow me či kluzák Blaník a Ventus. Pro veřejnost budou připraveny také vyhlídkové lety vrtulníkem a letadlem, ukázky strojů i pozemní techniky Armády České republiky. 


Foto: Aeroklub Břeclav
sobota 2. a neděle 3. července
Bližší informace

Dronová show v Brně

Nad Brněnskou přehradu se po týdnu znovu vznesou drony. Dronová show s dvěme stovkami strojů odstartuje před velkolepým ohňostrojem v rámci akce Ignis Brunensis. Ke světelnému představení bude k dispozici také synchornizovaná hudba. Kdo nebude moci být přímo na místě v brněnské Bystrci, může se na show podívat online.


Foto: Ignis Brunensis ohňostroje fireworks
sobota 2. července
Bližší informace

Za barevnými angličáky

Na angličáky, kterých sběratel Viktor Grigorov nashromáždil již několik tisícovek, se můžou těšit návštěvníci brněnského Špilberku. Na hradě je v Galerii jih až do září k vidění výstava nespočtu oblíbených zmenšenin různorodých automobilů. Grigorov začal autíčka momentálně krachující legendární značky Matchbox sbírat v osmnácti letech a svůj klenot již vystavoval také na zámku v Lyšicích. 


Foto: Archiv redakce
do 30. září
Bližší informace

Mikulovské sklepy open

Do otevřených sklepů mikulovských vinařů mohou zájemci nahlédnout v sobotu. Na účastníky, kteří se podle mapy vydají na cestu po téměř třicítce sklepů, čekají vzorky moravského moku zdarma i památeční sklenice na víno. V průběhu Mikulovských sklepů open se v Mikulově uskuteční také festival pouličního umění La Strada. Chybět nebude ani cimbálová muzika.


Foto: Vinaři Mikulovska
sobota 2. července
Bližší informace

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky kultura, festival, akce, událost, víkend, sklep, Jihomoravský kraj, Drbna.cz, Martin Šonka, Ignis Brunensis, Břeclav, Red Bull, Armáda České republiky, Blaník, Matchbox, Brno, Brněnská přehrada

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam o víkendu na jižní Moravě? Na letecký den nebo do otevřených sklepů  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.