Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Hvězdárna vzkazuje: Poznej brněnskou džungli!

PR článek

Tak už je to tady zase. Jaro nabralo na plné síle, vše kolem kvete, vše kolem se páří. Je tudíž na čase vyrazit s chytrým mobilem do ulic a začít mapovat brněnskou džungli.

Kolik rostlinných a živočišných druhů identifikujeme v ulicích našeho města? Na jaké exotické případy můžeme narazit? Zkuste sami přispět k odpovědím na tyto otázky,“ doporučuje hlavní organizátorka brněnské džungle, Lucie Fojtová.

Na přelomu dubna a května se koná další ročník soutěže City Nature Challenge, do které je zapojeno několik stovek měst ze všech koutů světa. Cílem je během čtyř dnů zachytit, co nejvíce snímku volně rostoucí a žijící přírody pomocí aplikace iNaturalist. Tahle chytrá apka vám nejen sama řekne, jaký druh jste zrovna vyfotili, ale bude jej sdílet s ostatními uživateli. Nebo také vědci, kteří mají díky tomu lepší přehled o městské biodiverzitě.

Loňského ročníku se účastnilo více než 400 měst, Brno se umístilo na 38. místě,“ komentuje Jiří Dušek, ředitel Hvězdárny a planetária Brno. „Dokonce jsme za sebou nechali evropská velkoměsta jako Londýn, Berlín a Vídeň! A za zmínku určitě také stojí, že se nám na území Brna podařilo najít několik vzácnějších druhů, například houbu ucháč svazčitý.

Budeme letos lepší? Poprvé nás čekají akce venku v přírodě, procházky s přírodovědci po zajímavých brněnských lokalitách. Pojďte do toho s námi, od pátku 29. dubna do pondělí 2. května 2022. Vyrazte ven, foťte přírodu kolem sebe a pomozte nám tak mapovat brněnskou džungli! Více na www.brnenskadzungle.cz.

Těší se na vás nejen Hvězdárna a planetárium Brno, ale také ZOO Brno, VIDA! Science centrum, Lipka, Masarykova a Mendelova univerzita, Moravské zemské muzeum, Muzeum města Brna, Magistrát města Brna… a samozřejmě sama brněnská džungle.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Brno, hvězdárna, Mobil, Zábava, džungle, příroda, Hvězdárna a planetárium Brno, Mendelova univerzita v Brně, Moravské zemské muzeum, Zoologická zahrada Brno, Muzeum města Brna, Londýn

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hvězdárna vzkazuje: Poznej brněnskou džungli!  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.