Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na jižní Moravě letos vystoupí Sting, Billy Talent nebo Snarky Puppy

Na jižní Moravu letos po dvou sezonách poznamenaných pandemií koronaviru zavítá řada zahraničních popových a rockových interpretů. Po opakovaných odkladech by měl ve Slavkově zahrát britský hudebník Sting. V Brně vystoupí třeba kapely Skunk Anansie, Three Days Grace, Billy Talent nebo Snarky Puppy, zjistila ČTK od promotérů a z předprodejů. Další hvězdná jména slibují festivaly jako Pop Messe v Brně nebo Beseda v Tasově na Hodonínsku.

O koncertu Stinga ve Slavkově se mluví skoro čtyři roky. První termín padnul kvůli hudebníkově zdravotní indispozici, další pak kvůli pandemickým omezením. O prolomení smůly se pořadatelé znovu pokusí 31. července. Na venkovní akci v zámeckém parku vystoupí před Stingem Vojtěch Dyk s B-Side Bandem a Lenka Nová.

Kanadská punkrocková kapela Billy Talent plánuje vystoupit na brněnském výstavišti 7. června. Britští rockeři Skunk Anansie se zpěvačkou Skin zahrají 11. července na hradě Špilberk. Další rockeři Three Days Grace se fanouškům představí 4. října v hale Vodova. Zazní starší skladby i novinky z alba Explosions, které vyšlo loni, informovali pořadatelé. Lístky jsou v předprodeji od čtvrtka.

Řadu známých jmen, která přesahují žánrové škatulky, nabídne festival JazzFestBrno. Vzhledem k tomu, že pořadatelé před sebou "tlačí" koncerty odložené z minulých dvou sezon, program je rozložený prakticky do celého roku. V květnu zahrají GoGo Penguin nebo Mike Stern, v říjnu Lizz Wrightová a Jacob Collier. Nyní přibyl koncert americké skupiny Snarky Puppy, uskuteční se 22. října.

„Snarky Puppy spoluvytváří trendy instrumentální hudby. Stále přicházejí s inovativními nápady, které zvyšují jejich atraktivitu. Jejich vystoupení oslovují široké spektrum posluchačů," uvedl umělecký ředitel JazzFestu Vilém Spilka.

Na podzimní festival Groove Brno letos přijede kalifornská skupina Tower of Power, která se na scéně pohybuje od roku 1968. Vystoupí 9. listopadu v Sono Centru spolu s další americkou kapelou Spyro Gyra.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Sting/Facebook

Štítky ČR, pop, hudba, Jihomoravský, Sting, Jihomoravský kraj, festival, hudební skupina, Brno, koncert, pandemie covidu-19, okres Hodonín, Tasov, Vojtěch Dyk, Lenka Nová, B-Side Band

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jižní Moravě letos vystoupí Sting, Billy Talent nebo Snarky Puppy  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.