Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Nemáte program na čtvrtek? Vyrazte na party do VIDA! science centra

PR článek

Hravé exponáty, výborné drinky, hudba a speciální program o ekologii a udržitelnosti. To vše si užijete ve čtvrtek 3. března na akci pro dospělé VIDA! After Dark: GREEN? ve VIDA! science centru u brněnského výstaviště. Přijďte se přesvědčit, že VIDA! není jen pro děti. A to nejlépe po setmění, kdy tu ožívá hudba, bar a zábavná věda.

Jak přemýšlet o ekologii a udržitelnosti? Odlišit mýty od skutečnosti? A nepodlehnout přitom ekodepresi? Právě o tom bude letošní první VIDA! After Dark. Přijďte si užít expozici science centra po setmění a speciální program o výzvách udržitelného způsobu života.  

Odhalíte praktiky greenwashingu, prozkoumáte budoucnost energetiky a vyzkoušíte, jak se žije slepicím v klecích. Nečekejte jednoduché odpovědi. Cílem večera je ukázat různé úhly pohledu a upozornit na důležité souvislosti.

Nebude chybět ani oblíbený bar Úplně Všude, který vám namíchá originální drinky, a fotokoutek s vědeckými rekvizitami. Také si užijete jedinečnou expozici jenom pro sebe. Vyzkoušíte si 3G letecký simulátor, moderování počasí nebo jízdu na kole na laně 5 metrů nad expozicí.

Vstupné na akci VIDA! After Dark: GREEN? je pouze 100 Kč. Začíná v 19:00 a končí ve 23:00. Vstupenky koupíte v předprodeji na e-shopu vida.cz nebo na místě v den konání akce.

Dezinformace vs. fakta

Přesvědčte se, jak neuvěřitelně znějí některá fakta a naopak jak pravdivě působí celá řada dezinformací. Pronikněte do skutečného významu označení eko, bio, cruelty free či vegan.

Ukážeme vám, jak vznikají mikroplasty a proč je tak problematické je vylovit z oceánu. Spočítáte si vlastní uhlíkovou stopu a vyrobíte si přírodní šampon nebo náušnice ze zbytků PET lahví. Otestujete také, jestli poznáte rozdíl v chuti mezi kohoutkovou vodou a vodou z alpského ledovce dovezenou v plastových lahvích.

Premiéra dokumentu i přednáška o klimakrizi

Rozhodně si nenechte ujít přednášku Petra Holíka z projektu Fakta o klimatu. Uslyšíte ověřené vědecké informace a seznámíte se s přehlednými grafy, které vám pomůžou odhalit polopravdy komplikující debaty o klimatické změně.

Budete mít jedinečnou šanci zhlédnout novou reportáž z dílny skupiny reportérů Voxpot s názvem Vítr, slunce a revoluce: Evropa na cestě k záchraně klimatu a na místě se zapojit do debaty s jejími tvůrci.

Ohodnoť článek

Štítky vida after dark, vida centrum, věda, science center, Brněnské výstaviště, hudba, exponát, Petr Holík, ekologie, nápoj, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemáte program na čtvrtek? Vyrazte na party do VIDA! science centra  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.