Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Kam o víkendu na jižní Moravě? Na lampionový průvod nebo podzimní výsadbu třešní

První listopadový víkend se na jižní Moravě ponese v příjemném podzimním počasí, které láká k výletování. Brněnská Drbna proto přichází s pravidelnými tipy na místa k navštívení. Tentokrát se můžete přijít podívat na Svatohubertské slavnosti v Boskovicích, užít si lampionový průvod nebo udělat dobrý skutek pro přírodu.

Pro královnu Elišku

Komorní koncert v brněnském Augustiniánském kláštěře na Mendlově náměstí o víkendu připomene pohnutý osud Elišky Rejčky. Za vznikem budovy kláštera, kolem kterého projdou denně tisíce lidí, stála totiž právě jedna z nejvlivnějších panovnic evropské historie. Koncert Ensemble Baroque Quintetu s názem Když jsi ve štěstí zpestří prohlídka knihovny, jež bude doplněna o historický výklad.

6. listopadu v 18:00 (17:30 možnost prohlídky knihovny)
150-250 korun
bližší informace

S lampionem do brněnských ulic

Ty nejmenší o víkendu potěší lampionové průvody, které se v Brně konají pod záštitou Střediska volného času Lužánky. Večerní cesta se světýlky povede například tajemným Wilsonovým lesem v Žabovřeskách, kde na návštěvníky čeká zábavné putování s úkoly. Ještě stejný den si na děti počká také Martin na bílém koni, a to na Lesné v Čertově rokli. Průvody se na různých místech v Brně konají až do 13. listopadu.

7.-13. listopadu
zdarma
bližší informace

Svatohubertské slavnosti v Boskovicích

Rodina Mensdorff-Pouilly zve milovníky historie a dobrého jídla na 11. ročník Svatohubertských slavností, který se koná v areálu zámku v Boskovicích. Akce s bohatým programem nabídne k vidění výstavu loveckých trofejí, vystoupení sokolnické skupiny či ukázku práce s koňmi. Zájemci si vyzkoušejí také laserovou brokovou střelnici. Bohatý program doplní občerstvení i dechová hudba Holóbkova mozeka.

sobota 6. listopadu
vstupné: 100 korun
bližší informace

Podzimní výsadba stromů

Kdo touží strávit první listopadový víkend na čerstvém vzduchu a zároveň pomoci jihomoravské přírodě, může se vydat do okolí Břeclavi. V sobotu i v neděli budou dobrovolníci pod záštitou Ardea Břeclav, pobočky Hnutí Brontosaurus, sázet stromy i keře, které oživí město. Duby, třešně a další dřeviny přibudou u štěrkovny i u železničního přejezdu za sídlištěm Na Valtické. Na pracanty čeká na místě občerstvení.

6.-7. listopadu
zdarma
bližší informace

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Michal Růžička, Patrik Lev, Archiv Zámek Boskovice, MENDELU

Štítky víkend, tipy, výlet, muzeum, koncert, výstava, lampion, Jihomoravský kraj, slavnost, Boskovice, Eliška Rejčka, Brno, Břeclav, Hnutí Brontosaurus, Lužánky, Žabovřesky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam o víkendu na jižní Moravě? Na lampionový průvod nebo podzimní výsadbu třešní  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.