Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Kam o víkendu na jižní Moravě? Na Dýňové odpoledne i vědátorskou přehlídku

Blíží se víkend a s ním i dny, které mnoho z nás rádo tráví s blízkými a rodinou. I v současném občasně sychravém podzimním počasí nabízí jižní Morava nespočet míst, jež lákají k navštívení. Brněnská Drbna přináší pravidelné tipy na víkend, v nichž tentokrát zve na výlov rybníka či Dýňové odpoledne v hodonínské zoo.

Věda a design v Brně

Brno o víkendu poučí světový veletrh Make Faire, který je přehlídkou kreativity pro všechny vášnivé tvůrce a inovátory. Festival představující moderní technologie, tradiční řemesla, vědu a design propojuje nadšence s odborníky. Zvědavci si v areálu brněnského výstaviště budou moci na vlastní kůži vyzkoušet nejrůznější interaktivní aktivity, které jsou součástí desítek vystavovaných projektů.


 

sobota 23. října a 24. října
Vstupné: 125–400 korun
Bližší informace

S dětmi na Dýňové odpoledne

Nedělní odpoledne v hodonínské zoo bude patřit dětem. Malé návštěvníky potěší víkendový den strávený dlabáním dýní, malováním na obličej a výráběním v dílničkách. Dýňové odpoledne odkazující na oblíbený americký svátek Helloween navíc doplní komentovaná krmení zvířat. Do zoologické zahrady budou mít zdarma vstup ti dětští návštěvníci, kteří do areálu dorazí v kostýmu.  


 

neděle 24. října
V rámci vstupného do zoo
Bližší informace

Do Židlochovic za MICRO MACRO světem

Vědecká show Věda a technika jede! se z brněnského VIDA centra přemístila do Židlochovic a malým i velkým vědátorům představuje krásy mikro a makro světa. Do městské knihovny láká putovní kopie exponátu, se kterým se Jihomoravský kraj účastní světové výstavy EXPO 2020 v Dubaji. Futuristicky vyhlížející objekt spojující svět elektronové mikroskopie a vesmírných technologií je vybaven interaktivními obrazovkami, které zabaví děti i rodiče. 

do 31. října
Vstup zdarma
Bližší informace

Výlov Olšovce

Živé ryby čerstvě vylovené z rybníka si budou moci koupit zájemci, kteří o víkendu zamíří do Jedovnic na výlov z Olšovce. Lidé si domů odnesou tradičního kapra, amura, štiku nebo tolstolobika a na hrázi obchutnají také oblíbené rybí speciality. Výlov z rybníka Olšovce je každoročním lákadlem, které doprovází zajištěné parkování i posílené spoje hromadné dopravy.

sobota 23. října - neděle 24. října
Vstup zdarma
Bližší informace

Břeclav v běhu

Podzimní dny v Břeclavi zpestří stejně jako v loňském roce další ročník běžeckého závodu na 6 a 11,4 km, který povede lesy břeclavskou částí Poštorná a Valticemi. Hájenka run nabídne amatérským běžcům i zkušenějším sportovcům možnost proběhnout se přírodou mezi třemi místními hájenkami. Výtěžek ze startovného poputuje pod záštitou nadačního fondu Zdeňky Frýbertové na charitativní účely.


 

sobota 23. října 2021
Startovné: 150 korun
Bližší informace

Ohodnoť článek

Foto Make Faire Brno, Pixabay.com, Barbora Švubová, Městys Jedovnice, Fotorech/Pixabay.com

Štítky tipy, víkend, výlet, výstava, muzeum, Jihomoravský kraj, Drbna.cz, Brno, Olšovec, Světová výstava, Expo 2020, Břeclav, Židlochovice, Brněnské výstaviště, Dubaj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam o víkendu na jižní Moravě? Na Dýňové odpoledne i vědátorskou přehlídku  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.