Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Kam o víkendu? Na ohňostroj, motokros i dýňobraní

Kam vyrazit o teplém zářijovém víkendu? Drbna přichází s pravidelnými tipy na trávení volného času s rodinou i přáteli. Tentokrát zve na poslední brněnský ohňostroj, do Vranova na motokros i na dětský program spojený s oslavami Zdravotního klauna v Brně.

Brněnské slavnosti piva

Druhý zářijový víkend jistě potěší milovníky piva. Na Šilingrovo náměstí a Starobrněnskou ulici totiž zamířily Slavnosti piva Františka Ondřeje Poupěte. Na místě naleznou návštěvníci tekutý chléb devíti různých řemeslných minipivovarů a nechybí ani víno či oblíbený sezónní burčák. Beer Fest bude lákat do samotného srdce Brna až do zítřejšího večera.

od pátku 10. do soboty 11. září
vstup zdarma
Bližší informace

Motokros ve Vranově

Do motokrosového areálu Vranovský žleb u Brna zavítají o víkendu fanoušci tohoto motocyklového sportu. Chalupa Donoval Cup odstartuje již zítra v poledne a nabídne napínavou podívanou na závodníky třídy open a hobby. Do závodů se registrovalo celkem pětašedesát jezdců. Na místě nebude chybět občerstvení. 

sobota 11. září
dospělí 120 korun, děti 70 korun
Bližší informace

Nad Brnem se rozzáří ohňostroj

Už zítra uzavře v Brně čtyřiadvacátý ročník oblíbeného festivalu Ignis Brunensis poslední velkolepý ohňostroj. Desetiminutová světelná show se bude konat nad hradem Špilberk o půl desáté večer. Zájemci se mohou pokochat představením na motivy příběhů známého kouzelníka Harryho Pottera, které zaujme děti i dospělé. Tři dějství ohňostroje, jež nesou názvy Tajemný hrad v Bradavicích, Vyučování školy kouzel začíná a Valčíkový ples, připravili brněnští autoři Theatrum Pyroboli.

sobota 11. září
vstup zdarma
Bližší informace

Za dýněmi do Valtic

Ve Valticích se i letos s přícházejícím podzimem koná tradiční Muzejní dýňobraní. Přehlídka dýní, patizonů a cuket zabaví malé i dospělé návštěvníky. V Národním zemědělském muzeu Valtice čeká zájemce pestrá podívaná na tykvovité plodiny všech barev a tvarů. Děti v muzeu zabaví připravené hry a rodiče se dozvědí, jak s plody zahrádek nakládat a jak je nejlépe připravit ke konzumaci.

od 10. září do 30. září
vstup zdarma
Bližší informace

Na oslavy Zdravotního klauna

Kdo má to štěstí a po programem nabitém víkendu si najde volnou chvíli pro zábavu také v pondělí, může zavítat na akci Zdravotního klauna v Brně. Usměvaví klauni, kteří léčí, totiž slaví už dvacet let a ku příležitosti kulatého výročí přichystali bohatý program pro malé zájemce. V areálu brněnské Dětské nemocnice tak nebude chybět divadlo, cvičení, fotokoutek ani hudební doprovod. Děti potěší koncert Klaunské kapely, žonglování či pohádka O červené karkulce.

pondělí 13. září
vstup zdarma

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Zdroj PeterKraayvanger /Pixabay.com, Lněna foto, Ignis Brunensis, Národní zemědělské muzeum Valtice, Zdravotní klaun

Štítky kultura, výlet, víkend, tipy, ohňostroj, motokros, Brno, slavnost, Vranov, František Ondřej Poupě, Valtice, Harry Potter, Ignis Brunensis, Dětská nemocnice FN Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam o víkendu? Na ohňostroj, motokros i dýňobraní  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.