Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

HBO GO přiblíží vztahy a milostný život lesbiček, Netflix nabízí izraelský či mexický seriál

Na Netflixu se můžou diváci kromě thrilleru z prostředí Izraele těšit i na horor Spoušť o mladém páru, kterému se v novém domě začnou dít podivné věci nebo na mexický seriál o hackerovi nabourávajícím se do soukromí studentů. Na HBO GO pak zavítá nová generace lesbiček.

Zmizet beze stopy

Milovanou manželku srazilo Segevovi auto při záhadné autonehodě v Tel Avivu a on se po její smrti snaží zjistit, kdo za to může. Život se mu po manželčině odchodu převrátí vzhůru nohama a jeho metou se stane najít vraha své milované a pomstít ji. O tom je ve zkratce původní izraelsko-americký seriál pro Netflix Zmizet beze stopy.

Divák sleduje cestu muže s násilnou minulostí za hledáním pravdy. Začíná policejní vyšetřování, Segev postupně přestává věřit, že šlo jen o nehodu a dozvídá se překvapivé detaily z minulosti své manželky. Napínavý krimi thriller se střídavě odehrává v New Yorku a v Izraeli, izraelské hektické prostředí je pro tento typ seriálu jako dělané a dodává příběhu na tajemnosti.

Povedený thriller o hledání pravdy a pomstě, to je Zmizet beze stopy. Všech devět dílů je již navíc k dispozici i s českým dabingem.

Zdroj: Netflix

Spoušť

Proč jen většina hororových filmů začíná nastěhováním do nového domu? No nic, tak tedy tisícátá variace na toto téma. Mladý pár se přestěhuje ve snaze zachránit své manželství, jelikož podle psycholožky by jim prospěla změna prostředí. Dům je, jak jinak, perfektní. Moderní, prostorný, se zahradou…akorát se zde po osprchování objeví na zrcadle prstem napsaný nápis: „Ahoj krásko“. Ten ovšem manžel nezanechal.

Příběh Kevina a Natalie je podle traileru inspirován skutečnými událostmi, což ale není nikterak zajímavá informace pro děj. Postupně nejsou v domě věci na svém místě, zavřené dveře jsou najednou otevřené a těžko říct, zda vše páchá vyšinutý člověk, nebo mají Kevin a Natalie co do činění s nadpřirozenem. Snímek samozřejmě obsahuje i napínavé scény, kdy se hrdinka koupe ve vaně, nebo kdy se bez jejího vědomí zapne gramofon.

A i když by se mohlo zdát, že tento horor není nijak inovativní, tak poměrně odsýpá. Navíc je zde v hlavní roli krásná Ashley Greene, kterou si můžete pamatovat jako upírku Alice ze série Stmívání. Chcete zjistit, kdo tentokrát pije krev jí? Tak šup na Netflix, kde je Spoušť k vidění s českými titulky.

Zdroj: Netflix

Control Z

Netflix přichází s druhou sérií úspěšného mexického seriálu z prostředí střední školy. Jsou zde klasicky všechny možné typy studentů, hlavní hrdinka Sofia je trošku vyšinutá outsiderka, pak je tady šprtka, která všechny nesnáší, zamilované zlatý pár Pablo a Isabela. Nebo nový student Javier.

Sofia je takovou levnější latinskoamerickou verzí Dr. House nebo britského Sherlocka v podání Benedicta Cumberbatche. Je inteligentní, všímavá, díky tomu ví hodně o lidech ve svém okolí, současně ji však ostatní považují za divnou a trošku mimo. Což ona je a sympatií také moc nepobrala, otázka však je, nakolik byl tohle záměr tvůrců. Teď ale k jádru celého seriálu. Ve škole začne neznámý hacker prozrazovat tajemství místních studentů. Nikdo není v bezpečí a mnozí si musejí položit otázku, jak daleko by šli za ochranou svých tajemství a zda by i nezradili své nejbližší přátele.

A jedno z největších tajemství se provalí, když se v aule sejde asi sto studentů. Místo plánované prezentace se ale hacker nabourá do systému a pustí video o tom, že Isabela (ano, ta ze zlatého páru školy) se narodila jako kluk. Zajímavostí pak je, že ji hraje skutečná trans herečka Zión Moreno.

Mezi studenty začne panovat strach, co všechno se může provalit, a i když jde spíše o jednohubku pro náctileté, je Control Z poměrně chytlavým seriálem, jako třeba byly první řady seriálu Prolhané krásky nebo jde o taková Super drbna bez otravných zbohatlíků. K vidění na Netflixu s českými titulky.

Zdroj: Netflix

Láska je láska: Generace Q

V roce 2004 uchvátil celou generaci seriál Láska je láska o skupině lesbických žen žijících v Los Angeles. Některé z původních postav se vracejí i do volného pokračování nazvaného Láska je láska: Generace Q. Za patnáct let se svět LGBTQIA+ komunity proměnil a je tedy načase vyjít na světlo s novými tématy. Nebo není?

Seriál obsahuje opravdu hodně lesbického sexu, což není nutně plus ani mínus, je to prostě fakt. Veze se na vlně populárních seriálů o sexuálních menšinách, které se mezi mladými těší oblibě, ale možná je jich až přespříliš. Mezi postavami jsou ale i padesátnice, takže i starším divačkám by se mohla Láska je láska: Generace Q zavděčit. Nové díly druhé série vycházejí pravidelně každý týden na HBO GO a jsou s českými titulky.

Zdroj: Showtime

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Showtume.com

Štítky Netflix, HBO Go, LGBT, film, seriál, dům, hacker, thriller, Izrael, lesba, láska, vztah, Tel Aviv, Benedict Cumberbatch, Ashley Greene

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

HBO GO přiblíží vztahy a milostný život lesbiček, Netflix nabízí izraelský či mexický seriál  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.