Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Víkend v Brně oživí tradiční muzejní noc

Brňany čeká další ročník oblíbené Brněnské muzejní noci, jež se letos koná netradičně v prázdninovém termínu. Již zítra 7. srpna zabaví návštěvníky večerní program osmnácti brněnských organizací, které lákají na prohlídky, koncerty i virtuální zážitky.

Brněnské kulturní instituce zítra nabídnou mnoho zábavných a kreativních aktivit pro děti i dospělé. Lidé se mohou těšit na promítání filmů, komentované prohlídky či koncerty v místech, do nichž by se ve večerních hodinách běžně nedostali. Malé návštěvníky zabaví také projížďky na koních či virtuální realita. „Na většině míst bude vstupné dobrovolné, některé akce či výstavy budou zpoplatněny symbolickou částkou nebo do nich bude umožněn vstup s výraznou slevou," popsala mluvčí Moravské galerie v Brně Alena Ochrymčuková.

Návštěvníkům se dveře organizací otevřou v šest hodin večer a na program budou lákat až do půlnoci. Do projektu se zapojilo celkem osmnáct institucí, mezi nimiž se letos poprvé objevila například brněnská zoo. Ta zavede zájemce přímo do divoké přírody, a to s pomocí virtuální expedice. Strhující zážitky z deštného pralesa i podmořských hlubin budou na návštěvníky čekat v blízkosti Staré radnice. 

Speciální prohlídky i alternativní doprava

Kvůli neobvyklému termínu postrádá letošní Brněnská muzejní noc některé z jindy hlavních institucí, a to například Technické muzeum v Brně či Moravské zemské muzeum. Muzeum města Brna tentokrát oslaví tradiční noc zcela netradičně ve vile Tugendhat. Tam bude pro návštěvníky volně přístupná zahrada této slavné funkcionalistické stavby a lákadlem se stanou dvě speciální, placené prohlídky vily.

Pestrý program zítra nabídne také Muzeum romské kultury, Muzeum vlakové pošty či Fait Gallery. Kompletní harmonogram a mapu zapojených institucí naleznou zájemci na webových stránkách akce. Zážitky ze sobotní noci si mohou Brňané zpestřit také sledováním ohňostroje a jedinečné dronové show, o nichž Drbna informovala již dříve.

Kyvadlovou dopravu mezi jednotlivými muzei a galeriemi zdarma obstará brněnský dopravní podnik. Odvážlivci si letos mohou zkrátit cestu také prostřednictvím alternativní dopravy. K přemisťování budou totiž bezplatně k využití kola Nextbike se stanovištěmi v blízkosti zapojených institucí. „Pomocí speciálního kódu, který uživatel zadá v aplikaci Nextbike, se mu automaticky načtou minuty jízdy zdarma," vysvětlila Ochrymčuková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Archiv Brněnská muzejní noc

Štítky Muzejní noc, výstava, expozice, Brno, kultura, koncert, doprava, Moravská galerie v Brně, Zoologická zahrada Brno, Moravské zemské muzeum, Muzeum romské kultury, Dopravní podnik města Brna, Muzeum města Brna, Technické muzeum v Brně, Fait Gallery

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Víkend v Brně oživí tradiční muzejní noc  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.