Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Kam o víkendu: Nalaďte se na poetickou vlnu a ochutnejte břeclavské pivo

Před námi je předposlední červencový víkend. Krásné počasí přímo vybízí k návštěvě tradičních krojovaných hodů nebo letního festivalu. Pokud však dáváte přednost klidnější zábavě, je pro vás ideální volbou návštěva zámku, autorského čtení nebo některé z výstav.

Navštivte hody ve Veverské Bítýšce

Obec Veverská Bítýška zve všechny milovníky folklóru na Jakubské krojované hody, které se konají už tento víkend. Sobotní program začíná ve dvě hodiny odpoledne, kdy se krojovaní vydají na průvod městem, večer se můžete těšit na večerní zábava. K tanci a poslechu hraje Dechová hudba Šardičanka. V neděli odpoledne čeká návštěvníky beseda u cimbálu. Vstup na zábavu a posezení je možný jen dle platných vládních nařízení, tedy s negativním testem/certifikátem o očkování nebo s respirátorem.

sobota 24.7- neděle 25.7
vstupné 100 Kč
bližší informace 

Poslechněte si autorské čtení Mily Haugové

Tvorba maďarské literátky Mily Haugové se během let stala široce uznávanou. Mila Haugová se narodila roku 1942 v Budapešti, vystudovala vysokou školu v Nitře a v roce 1972 se natrvalo usadila v Bratislavě. První knihu poezie vydala již v roce 1980. Spisovatelka se proslavila zejména křehkou, žensky laděnou poezií. Ve svých dílech zachycuje každodenní události, tragické okamžiky blízkých, partnerské vztahy i jejich případný rozpad. Autorské čtení proběhne už tuto sobotu v sedm hodin večer v Divadle Husa na provázku na Zelném Trhu. 

sobota 24.7- 19:00-20:00
vstup zdarma
bližší informace

Vyražte na noční prohlídku zámku Lednice

Noční prohlídky lednického zámku se konají už tento pátek a sobotu od osmé do jedenácté hodiny večerní. Návštěvníci se mohou těšit také na zajímavá divadelní a hudební představení. Na jednom místě uslyšíte muziku, která formovala hudební svět po celá desetiletí. Poslechnete si například operní árie, divoký pop nebo klasický rock a to v osobitém absurdním pojetí. Na akci je nutná rezervace předem, a to na čísle 519 340 128.

 

pátek 23.7 a sobota 24.7- 20:00 do 23:00
vstupné 210 Kč
bližší informace 

Napijte se břeclavského piva

Město Břeclav pořádá tradiční Slavnosti břeclavského piva. Ty se uskuteční již tuto sobotu v Zámeckém pivovaru Břeclav. Na akci vystoupí známé kapely, mimo jiné Morčata na útěku, Dymytry nebo Iné Kafe. Vstupenky na akci je možné zakoupit předem nebo přímo na místě. Výtěžek z akce bude věnován na podporu obcí zasažených tornádem.

sobota 24.7 
vstup 540 Kč předem, 590 Kč na místě
bližší informace 

Zjistěte více o historii mlsání

Letohrádek Mitrovských v Brně připravil výstavu, která přímo překypuje sladkou chutí. Návštěvníci se dozvědí zajímavosti týkající se výroby světoznámých cukrovinek, jako jsou zákusky, zmrzlina, čokoláda, perník, marcipán, ale třeba i lízátka nebo cukrová vata. Výstava odhalí nejzajímavější příběhy, které se k těmto laskominám vážou. K vidění budou také malované plechovky nebo skleněné zásobníky na bonbony a mnohé další předměty, které se s historií cukrářství pojí. Výstava bude doplněna také o dobové reklamy z první poloviny dvacátého století.

22. 5. – 28. 8. 2021 (od 1.7 pouze soboty, neděle a státní svátky 10 – 16 h)

Vstupné 100 Kč – dospělí, 75 Kč – senioři a studenti, 60 Kč – děti ZŠ, 30 Kč – děti MŠ

bližší informace

Objevte svět kostiček ve Veselí nad Moravou

Náplní výstavy ve Veselí nad Moravou je představení modelů z lega, které vznikly od osmdesátých let minulého století až do současnosti. Velkým lákadlem výstavy je také malé westernové městečko s pohyblivou vlakovou parní soupravou. Pro děti budou připraveny prostory, kde si budou moci z lega postavit vlastní výtvory. Pro ty, které dlouhá hra s legem unaví je připravené promítání vybraných dětských filmů, mimo jiné Ledového království nebo Toy Story (Příběhu hraček). 


8. 6. 2021 – 31. 10. 2021

dospělý: 60 Kč, dítě 3-18 let: 40 Kč, dítě do 3 let: zdarma, senior a ZTP: 40 Kč, osoby va skupině nad 20 osob: 30 Kč


bližší informace

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Veverská Bítýška

Štítky víkend, Brno, Lednice, Břeclav, hody, výstava, pivo, zábava, autorské čtení, Mila Haugová, návštěva, Veverská Bítýška, festival, Lego, Veselí nad Moravou, Zámek Lednice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam o víkendu: Nalaďte se na poetickou vlnu a ochutnejte břeclavské pivo  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.