Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Brněnsko rozezní slavné bigbítové hity

Obec Železné na Brněnsku bude patřit v sobotu bigbítu. V tamním sportovním areálu Horka vystoupí známé hudební skupiny včetně legendárních Progres 2. Tradiční akce se letos uskuteční již počtrnácté. Na letošní ročník zavítají i návštěvníci, kteří musí dodržovat současná vládní protiepidemická nařízení.

Pořadatelé dlouho netušili, zda letos bude možné oblíbenou hudební noc uskutečnit. Zelenou nakonec dala obci nedaleko Tišnova až vláda, která povolila za splnění určitých podmínek konání kulturních akcí. 

Těšíme se i přes veškerá opatření, která musíme při akci dodržovat. Navázali jsme například spolupráci s tišnovskou nemocnicí. Na místě bude zdravotní personál, který zkontroluje potřebné doklady, nebo zájemcům v případě potřeby provede test na covid,“ popsal starosta Železné Radomír Pavlíček (STAN), který je také hlavním organizátorem akce. 

Zazní slavné hity

Letošní ročník zpestří divákům známí rockoví a bigbítoví hudebníci. Vystoupení například skupina Třetí zuby pocházející z Boskovic. Dalším účinkujícím bude pražský rockový zpěvák Michal Prokop za doprovodu skupiny Framus Five, který nabídne starší i současný repertoár. Vyvrcholením XIV. bigbítové noci bude vystoupení legendárních brněnských Progres 2, který zahraje v Železné vůbec poprvé.

Kapela vznikla na podzim 1968 a třebaže prošla řadou personálních proměn a nějaký čas působila i v 'cizích službách', přesto jsou hudebníci stále aktivní a nabízí k poslechu progresivní hudební trendy sedmdesátých a osmdesátých let, ať už budeme hovořit o progressive rocku, art rocku, acid rocku a dalších derivátech rockové hudby. Před nedávnem kapela vydala nové album, ale vedle toho sází i na bohatý set skladeb napříč jejich hudebním repertoárem,“ uvedl hudební a rockový historik Petr Gratias.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FB/Progres 2

Štítky Hudba, Koncert, Bigbít, Železné, Brněnsko, hudební skupina, Progres 2, rock, Radomír Pavlíček, Michal Prokop, Starostové a nezávislí, Petr Gratias, Tišnov, Framus Five, Boskovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnsko rozezní slavné bigbítové hity  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.