Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Kam vyrazit o víkendu? Na pivní festival, do vinných sklepů nebo k sochám z písku

Vlna červnových rozvolnění umožnila konání řady akcí po celé jižní Moravě. Přinášíme několik tipů, jak strávit první víkend v červnu. Nebude chybět zastavení u dobré jídla a košt vína.

Setkání motorkářů u Technického muzea 

Pvní červnovou sobotu předvedou členové klubu anglických motocyklů Norton a Triumph na parkovišti u Technického muzea v brněnském Králově poli své stroje. Motorky obou značek si mohou zájemcip přijít prohlédnout a při tom podebatovat s členy klubů i o tom, která značka má lepší zvuk. Účastníci srazu následně vyrazí na společnou vyjížďku ulicemi Purkyňova, Žabovřeská, Kníničská, Obvodová, Rakovecká až na hrad Veveří.

sobota 5. 6.
 9:00–⁠10:30
vstup zdarma
bližší informace


 

Pivní festival na Náměstí Svobody

Celý víkend bude v centru města možné ochutnat pivo z dvou desítek českých, slovenských i polských pivovarů. Pivní festival chystá stánky s pivem, vínem i s občerstvením. Mezi značkami se objeví například Líšeňský pivovar, pivo Moravia nebo Pivečka. K návštěvě není potřeba negativní test na covid a pivo budou stánkaři čepovat nejen jednorázových kelímků, ale také do speciálních skleněných krýglů s logem festivalu.  

sobota 5. 6. a neděle 6. 6.
10:00–⁠22:00
vstup zdarma
bližší informace

Letní kino na Špilberku 

Od června začalo promítat i známé letní kino na Špilberku. Na sobotu chystají projekci oceňovaného filmu Šarlatán. Vstupenky je možné zakoupit pouze na místě. Kino promítá i v dalších dnech filmy jako je Pomáda, Sherlock Holmes nebo české Bábovky. Na červenec chystají pořadatelé již tradičně koncerty různých kapel.

sobota 5. 6. 
21:30
vstup 100 Kč pouze na místě
bližší informace

Africké trhy v brněnské zoo 

V brněnské zoo letos vyhlásili africké léto, během kterého chtějí přiblížit návštěvníkům africkou kulturu a přírodu. Při té příležitosti bude možné v areálu zoologické zahrady ochutnat tropické ovoce od farmářů z Ugandy. Na trzích bude  sušené ovoce čerstvé i sušené a nebude chybět ani koření ze Zanzibaru nebo kvalitní čaje a džemy.

 sobota 5. 6.
9:00–⁠18:00
vstup zdarma
bližší informace

Vodojemy na Žlutém kopci 

Brněnské podzemí se také v červnu probouzí k životu. Komentované prohlídky ve vodojemech na Žlutém kopci budou tento víkend téměř každou hodinu. Prohlídky jsou naplánované na celý červen. Podzemní síně jsou přístupné od 18 let a návštěvníkům nabídnou temné, přes sto padesát let staré chodby, které působí jako labyrint.

sobota 5. 6. a neděle 6. 6.
každou hodinu 9:00–⁠12:00, 14:00–⁠17:00
vstup 200 Kč
 studenti a senioři 150 Kč
bližší informace



Otevřené sklepy na jižní Moravě 

Rozvolnění dovolilo zahájit sezónu otevřených vinných sklepů. O víkendu bude možné navštívit sklepy a okoštovat víno v Hustopečích, Miloticích a Skoronicích. 

Milotické Šidleny zvou tento víkend na první koštovačku, kterou odstartují letošní sezónu. V oblasti bude v následujících měsících vždy o víkendu otevřený minimálně jeden sklep. Při návštěvě je možné chvíli posedět a také víno zakoupit. Milotická osada čítá přes dvě stě sklepů, které bude možné navštívit celé léto.

sobota 5. 6. a neděle 6. 6.
po telefonické domluvě 
vstup zdarma 
bližší informace


V sobotu zvou do sklepů také vinaři ze Skoronic. Pořadatelé slibují speciality z udírny a grilované selátko společně s bohatým kulturním programem. Pro návštěvníky chystají představení místních krojů, cimbálovou muziku a vystoupení Mužského pěveckého sboru z Boršova. K navštívení bude také místní muzeum Jízdy králů. V ceně vstupného na akci je i jeden vzorek vína.

sobota 5. 6.
14:00 do večerních hodin

vstup 80 Kč 
bližší informace

Hustopečští vinaři už se také těší na letošní koštovačku. Otevřené budou hustopečské sklepy až do září a první z nich otevřou už tento pátek a sobotu. Od konce června přidají akce jako je Slunovrat s vínem nebo Mandlobraní a v červenci chystají i hudební večery ve vinařských ulicích, nebude chybět například vystoupení tria violloncelistů, harmonikáře nebo cimbálky.

pátek 4. 6. a sobota 5. 6. 
18:00–⁠21:00
vstup zdarma
bližší informace


 

Písečná cesta do fantazie v Lednici  

V lednickém parku Štěp je i letos k vidění výstava dvaceti písečných soch s názvem Cesta do fantazie. Sochaři z týmu Michala Olšiaka vytvořili až pět metrů vysoké sochy na motivy surrealismu. Návštěvníci se tak mohou kochat například vlakem projíždějícím hlavou římského vojáka nebo tvář kočky Šklíby z ­Alenky v říši divů.

každý den
9:00–⁠18:00
vstup 120 Kč
bližší informace


 

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pivní festival Brno, Libor Teplý, Město Hustopeče, Sochy z písku Lednice, Baťův kanál

Štítky tipy, víkend, červen, sklepy, kino, sochy, výlet, víno, festival, socha, sklep, pivo, Jihomoravský kraj, vinný sklep, Norton, Triumph, Zoologická zahrada Brno, Sherlock Holmes, Michal Olšiak

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam vyrazit o víkendu? Na pivní festival, do vinných sklepů nebo k sochám z písku  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.