Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Nejhnusnější místa i brněnské mordy. Prohlídky sází na aktuální témata

Do Brna se vrací jarní komentované prohlídky městem, které zájemce zavedou na známá i méně navštěvovaná zákoutí moravské metropole. Letošní Brno pěšky a autenticky nabízí mimo jiné trasu Mizející Brno nebo prohlídku s všeříkajícím názvem Nejhnusnější místa v Brně.

Prohlídky Brna dostaly v letošním roce také novou vizuální identitu, a to díky fotografiím známého brněnského fotografa Romana France. Trasy, které uchazeči absolvují s průvodci, popisují především aktuální problémy. „Nabízejí jak nová „cool“ témata pro mladší a otrlé, tak kratší a finančně zvýhodněné okruhy, které fyzicky a finančně zvládnou i starší ročníky,” vysvětlila ředitelka TIC BRNO Jana Janulíková.

A protože průvodci představují Brno v surové podobě, dostal letošní ročník projektu název Brno pěšky a autenticky. Autentický přístup k prohlídkám je v celkové harmonii s dílem France, který pro své fotografie využil přirozenou podobu známých i neznámých brněnských zákoutí. 

Mizející město i místa zločinů

Komentované prohlídky dnes zahájila trasa Nejhnusnější místa v Brně. Průvodci návštěvníky provedli po lokalitách, kterými se žádný Brňan příliš nechlubí a vysvětlili, co stojí za jejich nelichotivou podobou. Velkým lákadlem pro příznivce historie pak budou červnové Brněnské morytáty, které zájemce zavedou po dějinách místních zločinů a mordů. Procházky ale představí i Mizející Brno poukazující na fakt, že nám město v některých lokalitách mizí před očima kvůli přibývajícím developerským projektům.

Na autentické cesty Brnem se mohou návštěvníci vydat každý týden až do 20. června, základní vstupné stojí 120 korun a zlevněné o polovinu méně. V programu TIC BRNO nechybí ani speciální prohlídky pro děti a seniory nebo procházka vilovou čtvrtí.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Archiv TIC BRNO

Štítky prohlídky, Brno, tic, průvodce, TIC Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lenka Kuchařová

Nejhnusnější místa v Brně?Na to nepotřebuji platit průvodce.stačí zajít do brněnského Bronxu počínaje Cejlem a konče Husovicemi,ale musíte si dávat pozor na peněženky a mobily.

Neděle, 23. května 2021, 18:03Odpovědět

Nejhnusnější místa i brněnské mordy. Prohlídky sází na aktuální témata  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.