Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Kino Art bude promítat pod širým nebem v areálu židenické Zbrojovky

V areálu brněnské Nové Zbrojovky najde dočasný azyl známé Kino Art, jehož provoz má na starost Turistické středisko města Brna (TIC). Přesun promítání do mizících industriálních prostor podpořila radnice, která na záměr hodlá vyčlenit půl milionu korun. Návrh nyní poputuje do zastupitelstva.

V současné době platí vládní protiepidemická opatření, která nadále omezují provoz kulturních institucí. Proto se město snaží najít způsob, jak umožnit provoz promítání kina, do jehož budovy v Cihlářské ulici nedávno investovalo přes dvacet milionu korun na opravy. Nyní opravený biograf, do nějž chodí lidé za filmovým zážitkem více než sto let, nemůže promítat ve vnitřních prostorách, a tak se připravilo náhradní řešení, které chystá radnice podpořit dotací.

Půl milionu korun by mělo zajistit potřebné služby související s provozem letního kina Nová Zbrojovka, resp. nákupem zařízení, které zde bude sloužit i v následujících letech. Projekt je ale koncipován tak, aby byl schopen zaplatit běžné náklady na provoz z vlastních výnosů a umožnit tak TIC BRNO a Kinu Art pořádat podobné akce i v budoucnu,“ uvedla Kateřina Gardoňová z tiskového střediska magistrátu k návrhu, který ještě musí schválit zastupitelé.

Provoz kina začne první červencový den a potrvá přes celé prázdniny. Promítat se bude každý den. Kapacita činí 300 míst, ale je možné ji navýšit o dalších 200. 

Filmové projekce zde navíc doplní nabídku pravidelných letních kin, které dosud fungují jen v městské části Brno-střed. Pokud letos půjdou do distribuce novinky, bude toto letní kino jediným v Brně, které bude vysílat v digitálním formátu DCI,“ sdělil radní pro kulturu Marek Fišer (Piráti).

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky Kino Art, Nová Zbrojovka, Promítání, Brno, Kultura, kino, letní kino, TIC Brno, Česká pirátská strana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kino Art bude promítat pod širým nebem v areálu židenické Zbrojovky  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.