Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

TIPY NA TÝDEN: Barbora Poláková nebo Poletíme? na Špilberku, filmové sousto z Karlových Varů i pivní festival

Nadcházející prázdninový týden nás rozhodně nenechá chladným. Před horkým letním počasím i případným deštěm se mohou návštěvníci schovat do přítmí kinosálů, kde pokračuje kultovní festival z Karlových Varů TADY VARY. Na film, ale i hudbu se můžeme těšit i pod širým nebem. Scala i Špilberk nabídnou koncerty tuzemských i zahraničních kousků a čeká nás například Barbora Poláková, Záviš nebo třeba kapela Poletíme?

Přichází další prázdninový týden a s ním i festivalová atmosféra. Už z minulého týdne se nám přehupuje do druhé poloviny karlovarská klasika TADY VARY, která letos probíhá v kině Scala. Na scalním plátně si můžete vychutnat filmové novinky a hned dvě přichází už o pondělním večeru. V pět hodin bude na nedočkavé milovníky kultovních filmů jako je například Osvícení, Mechanický pomeranč nebo Vesmírná Odyssea čekat jedinečný dokument o velikánovi mezi režiséry s názvem Kubrick o Kubrickovi. Hned po něm pak na plátno zavítá komediální drama Emma

Do přítmí kinosálu se vydejte i v úterý. V 17:00 se můžete těšit na okouzlující Evu Green ve vesmírném dramatu Proxima. Na večer si pak můžete zamluvit lístky na Zlovolné historky z předměstí Itálie, které s nadsázkou vypráví o neurotických otcích, lhostejných matkách a dětství, které rozhodně není nevinné.

Pokud byste místo kinosálu oceněnili film spíše pod širým nebem, zavítejte do Místodržitelského paláce, kde se v jeho atriu můžete už v úterý přijít zažít cestovatelskou horečku, kterou rozpoutala parta v Trabantu, a dokázala dojet až na konec světa. 

I čtvrteční večer bude patřit hudbě. Když se snoubí několik forem umění, nemusíme ho vnímat pouze ušima, ale i očima. Na hradě Špilberku to v šest hodin rozparádí kapela známého výtvarníka Rudolfa Brančovského. Tak Poletíme?

K létu patří i venkovní popíjení zlatavého moku, který osvěží tělo i mysl. V rámci Starobrno Šelepka festu, který ve středu startuje, si můžete přijít užít už druhé šlechtické vystoupení v tomto týdnu. Tentokrát se na pódium podívá král pornofolku Záviš. Pokud máte chuť se začervenat při lechtivých textech tohoto známého hudebníka, není lepší příležitosti než na Šelepce pod širým nebem. 

Pokud by snad Závišovo vystoupení bylo na útlocitné duše příliš, mohou zvolit křehčí verzi večerního koncertování, které má ale také pořádný říz. Na Špilberku se otočí také Barbora Poláková, která před všemi dokáže, že rozhodně není Nafrněná a ráda se se svým repertoárem už od šesté večerní podělí s každým, kdo se dostaví. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Brno Today

Štítky kultura, brno, týden, tay vary, scalní letňák, Barbora Poláková, Špilberk, Poletíme?, Karlovy Vary, festival, Záviš, Scala, hudební skupina, koncert, Eva Greenová, Rudolf Brančovský, Mechanický pomeranč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA TÝDEN: Barbora Poláková nebo Poletíme? na Špilberku, filmové sousto z Karlových Varů i pivní festival  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.