Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

TIPY NA VÍKEND: Letní koncertování na Jakubáku, Moraváku i v Lužánkách, filmová klasika z Karlových Varů ve Scale a pořádně roztančený bazar

Léto jde do plných! Hudba pod otevřeným nebem, letní kina i filmové festivaly, tohle všechno nabízí tento brněnský víkend. Vybrat si můžete z široké škály zábavy od koncertů, přes projekce až k bazárku s after party.

První prázdninový víkend nám začne ve velkolepém stylu. Kvůli trvajícím opatřením se totiž tradiční flmový festival z Karlových Varů přesunuje do regionálních kin. Už dnes v kině Scala můžeme shlédnout první z projekcí festivalového programu TADY VARY, který bude pokračovat až do příští soboty. Každý den nám Karlovarský festival společně se Scalou naservíruje pořádné kulturní sousto. Dneska to například bude dlouho očekávaná pecka Než skončí léto. Začátek je naplánován na osmou. 

Zítra se pak můžeme do Scaly těšit v pět hodin na film Jalda, noc odpuštění a v osm nás potom čeká snímek Luxor. 

Užít si ale páteční večer můžeme také tancem pod širým nebem. Každoroční festival Uprostřed dnes pořádá hudební akci Anoda, kde se pod Joštem otevře DJský pult. Takzvané hudební promořování začne už ve čtyři hodiny!

Pozadu nezůstane ani Jakubák. Dvorní kytarista B Side Bandu & Vojty Dyka Jiří Kalousek má i svoji další tvář a tou je jeho vystupování s akustickou kytarou a zpěvem. Koncert proběhne přímo před Výčepem Na Stojáka, kam si žízniví návštěvníci mohou až do zavíračky zajít zchladit hrdlo. 

Sobotní horečka stoupá a je třeba vyselektovat oděvy, které by nám v dusném počasí spíše zavařily. Ideální pro letní třídily bude akce v Artbaru s názvem SELEKCE. Po netradičním bazaru, kde si můžete za 50 korun pořídit něco vzdušného na sebe, zaplujete mezi ostatní na taneční parket, kde bude pokračovat afterpárty. 

Pokud byste měli při sobotě náladu spíš na venkovní chill, zajděte si kousek blíže k centru, a to do Ponavy v Lužánkách. Pod širým nebem tady vystoupí legendární zpěvačka Iva Bittová s Vladimírem Václavkem. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Caga - GO TO BRNO

Štítky kultura, brno, koncert, tady vary, Scala, bittová, uprostřed, artbar, Karlovy Vary, Lužánky, festival, bazar, filmový festival, Iva Bittová, Vladimír Václavek, Jiří Kalousek, kino

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA VÍKEND: Letní koncertování na Jakubáku, Moraváku i v Lužánkách, filmová klasika z Karlových Varů ve Scale a pořádně roztančený bazar  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.