Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Ideální program na večer. Letní kina začínají promítat

Filmoví příznivci si i toto léto přijdou na své. Ať už máte nejraději komedie nebo severská dramata, z pestré nabídky filmů si určitě vyberete. Promítat snímky pod noční hvězdnou oblohou bude hned několik letních kin.

Dnešním večerem začíná už tradiční Scalní letňák. Filmy se promítají pod širým nebem v unikátním prostoru nádvoří Místodržitelského paláce. Začíná se vždy o půl desáté večer a za jeden lístek zaplatíte sto korun. Dnes je na programu francouzská komedie Tenkrát podruhé, v dalších termínech následuje dokument o radikálním experimentu s děsivými výsledky V síti nebo znovu uvedená komedie Samotáři. „Současná situace ve filmové distribuci nedovoluje naprogramovat celé léto, tak jsme zvolili model čtrnácti dnů dopředu,“ řekla za Scalu Eva Petláková.

Kino na zahradě Vily Löw-Beer.

Kino Art i letos vyráží na zahradu Vily Löw-Beer. Projekce budou začínat každý prázdninový pátek po setmění, takže v červenci o půl desáté večer, v srpnu se začátek posune o půl hodinu dopředu. „Při výběru filmů si klademe otázku, jestli se film do letního kina hodí. Zda z něho čiší atmosféra, kterou si lidé užijí, a to jak s ohledem na venkovní projekci, tak i na specifickou atmosféru zahrady secesní vily. Vybíráme jak z novinek, tak z klasických filmů,“ popsal vedoucí Kina Art Milan Šimánek. Můžete tak vidět třeba nový oscarový film Parazit nebo si nostalgicky zavzpomínat u Prázdnin v Římě s Audrey Hepburn. Kompletní program naleznete zde.

Filmy naslepo nebo v němčině

Pokud máte chuť vyrazit do neznáma, můžete využít letošní novinky promítání naslepo v letním kině na Špilberku. „Líbí se nám koncept, kdy lidé chodí, protože věří, že výběr bude stát za to a nebudeme tam dávat filmy, které by je odradily. Vybrali jsme proto opravdu zajímavé snímky a rozhodli se, že lidem dáme 30 minut na to, aby se rozhodli, jestli chtějí zůstat a dívat se, nebo ne,“ vysvětlil produkční Oldřich Vojáček. Filmy na vás čekají každý pátek, sobotu, úterý a středu. Základní vstupné je za stovku, studenti zaplatí o dvacet korun méně. Koupit si je můžete na místě nebo na goout.com.

Kino u radnice.

Pod hvězdným nebem budou každý den projekce i na nádvoří radnice městské části Brno-střed. „Snažíme se jít méně mainstreamovou cestou a divákům nabídnout i filmy, které nejsou v běžné kino distribuci. Také jsou v programu určité pravidelnosti, například každé pondělí promítáme dokumentární film,“ nastínila dramaturgyně Hana Šmerková. Program bude ozvláštněn zařazením tanečních večerů a taky čtvrtečním cyklem německy mluvených filmů Das Sommerkino, za jejichž zhlédnutí zaplatíte pouhých padesát korun.

České novinky i zahraniční klasiky

Úspěšnou českou komedii Vlastníci nebo bondovku Skyfall můžete na vlastní oči zhodnotit v letním kině na dvoře Městského divadla Brno. Na místě bude také několik stánků s občerstvením, takže si film můžete vychutnat s pivem a hot dogem v ruce. Vstupenky budou k dostání přímo na dvoraně nebo si je můžete zarezervovat. „Letní kina miluju, protože mají nezaměnitelnou atmosféru. Jsou pro mě symbolem léta, svobody a něčeho netradičního. Letní noční vzduch, v ruce limonádu, a i to riziko deště mám ráda. Vybírám si podle toho i filmy, musí pro mě nějak reflektovat tu letní pohodu,“ sdělila sociální pracovnice a milovnice filmů Tereza Kašparcová.

Letní kino v Boskovicích.

Pokud si chcete udělat výlet, můžete zajít i do letního kina v Boskovicích, kde se budou promítat filmy téměř každý den od 9. července až do 31. srpna. Nemusíte se bát, že byste se do kina nevešli, kapacita je dva tisíce míst. Čekají na vás například filmy 3Bobule, Havel nebo Počátek. Na své si přijdou i děti díky projekcím Ježka Sonica nebo Scoob. Více informací najdete na webu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Anna Viktorinová, Facebook / Letní kino na Špilberku, Vila Löw-Beer v Brně, Kinobude.cz, Letní kino Boskovice

Štítky letní kino, filmy, promítání, prázdniny, film, komedie, léto, Kino Art, Scala, Audrey Hepburnová, Oldřich Vojáček, Místodržitelský palác, nádvoří, Městské divadlo Brno, Parazit

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ideální program na večer. Letní kina začínají promítat  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.