Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Fanfáry na Staré radnici, violoncellisté na Zelném trhu. Filharmonie Brno odhalila program květnových koncertů

S postupným uvolňováním opatření proti koronaviru se do Brna vrací i kulturní a hudební akce. Jako součást kampaně města Brna tak hudebníci z Filharmonie Brno odehrají dva koncerty. Při prvním zazní fanfáry z věže Staré radnice, u druhého zahrají violoncellisté na střeše tržnice na Zelném trhu.

Z věže staré radnice zazní fanfáry 

V pátek 8. května od 19 hodin centrem zazní fanfáry z věže Staré radnice. Během patnáctiminutového programu zahraje pětice dechových hudebníků skladby tzv. věžní hudby od baroka po současnost, zazní mimo jiné také česká národní hymna. Filharmonisté tak připomenou mimo jiné i 75. výročí konce druhé světové války.

Na střeše Zelného trhu zahrají violocellisté, záznam bude k dispozici na sociálních sítích

Delší koncert pak proběhne v pondělí 25. května na střeše tržnice na Zelném trhu. Hudebníci z filharmonie budou hrát skladby od Vivaldiho, Grafa či Rossiniho celkem 45 minut, koncert proběhne za každého počasí. „Koncert odehrají v různém obsazení skladeb naši violoncellisté, bude jich celkem devět. V jedné skladbě je doprovodí i harfistka,” vysvětluje mluvčí Filharmonie Brno Kateřina Konečná. 

Program: Vivaldi - Koncert pro 6 violoncell, Graf - Domine Jesu, Mahler - Adagietto z 5. symfonie, Rossini - Předehra Vilém Tell

Pro lepší zážitek z koncertu bude Zelném trhu nainstalována obrazovka, na které poběží nejprve videa a poté samotný živý přenos hudebníků. Záznam přenosu obou koncertů bude dostupný také na sociálních sítích města a filharmonie.

Součástí kampaně je i promítání na Špilberk, hesla budou viditelná ještě dnes a zítra

Koncerty jsou součástí kampaně města Brna, pomocí které město děkuje občanům za dodržování pravidel doposud, ale také do budoucna. Kromě koncertů filharmonie je součástí také týdenní promítání hesel na stěny hradu Špilberk. „Projekce budou viditelné z Mendlova náměstí a Údolní ulice. Skrze animace poděkujeme nejen všem, kteří nosí roušky, ale i zdravotníkům, hasičům, policistům, pečovatelům, dobrovolníkům, řidičům, doručovatelům i prodavačům. Věřím, že jsme díky dodržování vládních nařízení na dobré cestě, ale nesmíme nyní polevit,“ přibližuje zastupitelka pro marketing a cestovní ruch Kristýna Černá. Projekce budou viditelné ještě dnes a zítra večer.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Foto: Archiv Filharmonie Brno

Štítky filharmonie, koncert, fanfáry, koronavirus, kampaň, Zelný trh (Brno), radnice, Filharmonie Brno, Brno, střecha, druhá světová válka, Vilém Tell, Kateřina Konečná, Kristýna Černá, Špilberk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fanfáry na Staré radnici, violoncellisté na Zelném trhu. Filharmonie Brno odhalila program květnových koncertů  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.