Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Promítání na Špilberku, filharmonie na Zelném trhu. Město chce kampaní poděkovat lidem za dodržování pravidel

V České republice se postupně uvolňují nařízení přijatá kvůli šíření koronaviru. Brno se proto rozhodlo spustit kampaň, kterou chce lidem poděkovat za dodržování pravidel a povzbudit k jejich dodržování i do budoucna. Špilberk tak osvítí projekce, na Zelném trhu zase zahraje Filharmonie Brno.

Město chce kampaní vyzvat k občany k trpělivosti a podpořit lidi v první linii

Město se kampaní snaží podpořit dodržování pravidel. „Vnímám pozitivně postupné uvolňování nařízení v souvislosti s koronavirem. Chci proto poděkovat všem lidem za dodržování pravidel. Věřím, že tato doba nás naučila větší zodpovědnosti, a budu velmi ráda, pokud si z ní všichni vezmeme ponaučení. I nadále bychom měli dodržovat hygienické a bezpečnostní návyky, jako je pravidelné mytí rukou či vyhýbání se lidem, pakliže se sami necítíme zdravotně zcela v pořádku. Trpělivost a opatrnost jsou pro tuto chvíli správnou cestou,“ uvádí primátorka města Brna Markéta Vaňková.

Součástí kampaně bude také světelná projekce na Špilberku, na přípravě akce se podílelo Muzea Města Brna na Špilberku a Národní divadlo Brno. „Připravili jsme prostory pro projekční zařízení, zajišťujeme ostrahu a připojení k elektřině a internetu. Promítat se bude z dělového bastionu na jižní křídlo hradu a ze severní kurtiny na severní křídlo hradu,” vysvětluje mluvčí Muzea Města Brna na Špilberku Michael Kalábek. Projekce na jižní stěně hradu bude viditelná od Mendlova náměstí, severní stěna od ulice Údolní.

Pro nejlepší možnou viditelnost budou promítána základní hesla, a to formou poděkování všem lidem v první linii, i ostatním, kteří nosí roušku. „Naše společnost pojala projekci jako charitativní projekt, kterým chce přispět svou „trochou do mlýna“. Projekce podporuje všechny, kteří jsou v první linii ale i obyvatele Brna, kteří poctivě dodržují omezení. Veškerou techniku jsme na tento projekt zapůjčili ve spolupráci s Národním Divadlem Brno zdarma. Dodáme tak Brnu povzbuzení, že i tuto krizi společně zvládneme,” říká David Zaorálek ze společnosti Spectrum Production, která promítání zajišťuje. Projekce bude probíhat ode dneška každý den do 6. května vždy po setmění, tedy od 21:00 do 24:00 hodin.

Brněnská filharmonie vystoupí na Zelném trhu i na věži staré radnice

V květnu se uskuteční nejméně dvě vystopení Filharmonie Brno. První bude v pátek 8. května, kdy pětice hráčů na dechové nástroje zahraje na vrcholku věže Staré radnice. Hrát začnou v 19 hodin, zazní mimo jiné také česká hymna. Kromě povzbuzení v době koronaviru tak také symbolicky oslaví 75. výročí konce 2. světové války. 

Foto: Archiv Filharmonie Brno

K druhému výstupu filharmoniků dojde v pondělí 25. května na střeše tržnice na Zelném trhu. Představení bude možné sledovat na obrazovce, která bude za tímto účelem na trh nainstalována. Živý přenos a posléze i záznam obou koncertů bude k dispozici také na internetu.  

  

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FB BRNOmycity, archiv Filharmonie Brno

Štítky Brno, kampaň, Špilberk, filharmonie, Zelný trh (Brno), COVID-19, Česko, hrad, Muzeum města Brna, Národní divadlo Brno, druhá světová válka, Markéta Vaňková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Promítání na Špilberku, filharmonie na Zelném trhu. Město chce kampaní poděkovat lidem za dodržování pravidel  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.