Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Techno a orchestr? Francouzský mág Worakls předvede v Brně jedinečnou fúzi dvou hudebních světů

Ještě nedávno by si kdekdo při zmínce o spojení orchestrální hudby a techna klepal na čelo. Pak ovšem nastoupil na scénu francouzský mág Kevin Rodrigues známý jako Worakls. Výsledkem bylo album Orchestra a fenomenální živé vystoupení ve francouzském Château La Coste. Nejen milovníky techno hudby pak potěší zpráva, že v Evropě nyní extrémně žádaný Worakls zamíří i s orchestrem do Česka, konkrétně 1. května do brněnské Zoner Bobyhall. Už tak fenomenální akce má navíc ještě jeden, neméně důležitý rozměr. Výtěžek z koncertu poputuje dětem z brněnského Klokánku.

Pařížský Mozart elektronické hudby

Kevin Rodrigues se narodil do pařížské hudební rodiny a u piána seděl už ve 3 letech. V mládí pak na konzervatoři propadl elektronické hudbě a výsledkem této vášně je unikátní spojení tradičního instrumentálního a moderního elektronického hudebního světa.  

„Worakls objíždí se svou show největší světové kluby a festivaly. Na letošním očekávaném albu Orchestra dotáhl k dokonalosti spojení grandiózního zvuku živého orchestru a tepavé taneční elektroniky,“ říká promotér akce Dalin Vajčner. Jeho slova potvrzuje i organizátorka, známá brněnská DJka a bloggerka Michaela Salačová. 

„Worakls ve spojení se symfonickým orchestrem je poměrně nový projekt a je o něj opravdu velký zájem, proto nás opravdu potěšilo, že v rámci tour po Evropě je jednou ze zastávek i Brno, kde Worakls & symfonický orchestr premiérově vystoupí," prohlásila Salačová.

Peníze půjdou brněnskému Klokánku

Veškerý výtěžek z koncertu v Bobycentru přitom půjde na dobrou věc. „Výtěžek z akce věnuje náš charitativní spolek We Love to Help brněnskému Klokánku. V minulosti jsme právě Klokánek podpořili již několikrát a víme, že peníze jsou zde skutečně potřeba," uvedla Salačová. 

Peníze půjdou především na opravy areálu a zpříjemnění prostředí, kde děti žijí. „Po konzultaci s paní ředitelkou brněnského Klokánku bude výtěžek použit na zútulnění zahrady pro děti, v plánu je realizace zastínění, pergoly a dále případné zakoupení herních prvků, prolézaček, nebo i “venkovní tělocvičny” pro děti. To vše v závislosti na tom, kolik peněz akce přinese," dodala Salačová.

Worakls vystoupí v Brně 1. května. Mimo něj se v průběhu večera na pódiu představí i sama Michaela Salačová se svým Dj setem, zahrají i Nuff & Lekno, Subgate či Madelaine. Více informací najdete na facebookové události.

Ohodnoť článek

Foto Cercle

Štítky Worakls, techno, orchestr, Brno, citadela, we love to help, Michaela Salačová, Evropa, peníze, Česko, hudba, koncert

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Techno a orchestr? Francouzský mág Worakls předvede v Brně jedinečnou fúzi dvou hudebních světů  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.