Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Mladí studenti z Brna udělali sbírku a vzali děti z dětských domovů do kina na Ledové království

S úžasným nápadem přišli před Vánoci členové brněnské studentské televize Studex a MUNI TV. Mladí studenti se rozhodli udělat menší sbírku a vzít děti z dětských domovů do kina na pokračování populární animované pohádky Ledové království. Zážitek před Vánoci tak připravili dohromady 45 dětem z několika dětských domovů.

Autorem celého nápadu byl člen Studexu Robert. „Sám z dětství znám ten pocit být na Vánoce sám nebo v nestandardních podmínkách. Zároveň vím, jak moc pozitivně mě v dětství vánoční pohádky ovlivňovaly. Chtěl jsem dětem vytvořit hezkou vzpomínku," svěřil se Robert.

Studex.tv je studentská televize sídlící na Fakultě sociálních studií Masarykovy univerzity. Ve stejné budově sídlí také další dvě média pod patronátem MUNI - MUNI TV a Radio R.

Kolegové ze Studexu a Muni TV se s nadšením přidali. „Udělali jsme menší sbírku. Zapojili se hlavně naši známí, ale přispěl například í frontman skupiny Jelen Jindra Polák," dodal Robert.

„Když začaly postupně přicházet peníze od různých dárců a my zjistili, kolik lidí chce udělat někomu radost, byl to skvělý pocit," dodala jedna z organizátorek Helga martinková.

Studenti vybrali zhruba deset tisíc korun. „Do kina Art jsme nakonec vzali 45 dětí ze třech institucí - ze Schovánku a dětských domovů Dagmar a Jílova," uvedl Robert. Děti byly podle něj z filmu nadšené. 

„Z vybrané částky ještě něco zbylo, to jsmě férově přerozdělili mezi tři instituce a peníze půjdou na výlety či podobné aktivity," uzavřel Robert.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Studex.tv

Štítky studex.tv, kino, sbírka, děti, dětské domovy, ledové království 2, film, dětský domov, Ledové království, Vánoce, Brno, Masarykova univerzita, Fakulta sociálních studií Masarykovy univerzity, Jindra Polák, Radio R, Muni

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladí studenti z Brna udělali sbírku a vzali děti z dětských domovů do kina na Ledové království  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.